România se află pe locul al şaselea în lume în topul ţărilor de origine a turiştilor străini care vizitează Israelul, a declarat ieri directorul de Dezvoltare din Ministerul israelian al Turismului, Ksenia Kobyakov, prezentă la Bucureşti la un eveniment de prezentare a situaţiei turismului din Israel, potrivit Agerpres.
„În ceea ce priveşte turiştii români, în doi ani numărul turiştilor români a crescut cu 40%, iar România se află acum pe locul 6 în topul ţărilor ca pondere a numărului de turişti străini care vin în Israel, şi suntem siguri că vom reuşi împreună ca România să se plaseze mai sus decât atât. (…) În continuare România înregistrează una dintre cele mai mari creşteri din regiune, peste 5.000 de turişti români vizitând Israelul în fiecare lună, chiar şi în timpul sezonului cald. Mai mult, România rămâne a doua ţară din regiune ca număr de turişti în Israel după Polonia şi continuă să înregistreze creşteri de două cifre de la lună la lună. Scopul nostru este acela de a convinge turiştii români să vadă şi celelalte atracţii ale Israelului dincolo de locuirile religioase”, a afirmat reprezentanta Guvernului israelian.
Aceasta a încurajat turiştii români să aibă încredere în activitatea de asigurare a securităţii realizată de autorităţile israeliene.”Un lucru foarte important în Israel este asigurarea securităţii oamenilor, aceasta e practic o prioritate naţională. Siguranţa cetăţenilor israelieni şi a turiştilor este esenţială, iar Israelul este una din cele mai sigure ţări din lume. Reprezentanţi din multe alte ţări vin la noi să înveţe despre modul în care se asigură securitatea unei ţări. Aşa că nu este un motiv de mirare faptul că numărul de turişti creşte în fiecare an. Anul trecut am avut un număr-record de turişti, mai mult de 4 milioane de turişti străini au venit în Israel”, a adăugat Ksenia Kobyakov.
Potrivit cifrelor publicate de Ministerul Turismului de la Tel Aviv, din ianuarie până în august 2019, un număr de 75.700 de turişti români au vizitat Israelul, în creştere faţă de numărul de 73.400 de turişti români care au vizitat Israelul în aceeaşi perioadă din 2018, şi în creştere şi faţă de numărul de 62.800 de turişti români care au vizitat Israelul între ianuarie-august 2017.
Numărul total al turiştilor români care au vizitat Israelul pe întreaga perioadă a anului 2018 a fost de 106.900 de persoane, potrivit sursei.
În prezent, există 90 de zboruri pe săptămână între oraşe din România şi Israel, iar companiile aeriene operează zboruri către Tel Aviv din oraşele Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Sibiu şi Craiova, iar preţul unui zbor porneşte de la 50 de euro, au menţionat reprezentanţii Ministerului Turismului de la Tel Aviv.
În medie, un turist cheltuie în Israel aproximativ 150 de dolari pe zi: persoanele care călătoresc în grupuri organizate cheltuie peste 230 de dolari pe zi, iar cei care călătoresc individual cheltuie în jur de 124 de dolari pe zi, conform sursei.