F.T.

În dimineaţa zilei de miercuri, 18 septembrie a.c., Poliția Română – prin Direcția de Transporturi – a efectuat, la nivel naţional, mai multe razii în staţiile CFR, pentru prevenirea, combaterea şi, implicit, sancţionarea faptelor ilegale.
În acest context, timp de patru ore (intervalul orar 6 -10), peste 1.400 de oameni ai legii de la compartimentele Transporturi, Rutieră și Ordine Publică au desfășurat controale în zona a 324 de stații de cale ferată din ţară.
La nivelul judeţului Prahova, potrivit reprezentanţilor IPJ, în aceeaşi perioadă de timp au fost angrenaţi zeci de poliţişti din cadrul Poliţiei Transporturi şi de la structurile Ordine Publică și Rutieră. În plus, acţiunea acestora a beneficiat şi de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Prahova.
Oamenii legii au acționat în stațiile CFR din Ploiești Vest, Ploiești Sud, Mizil, Câmpina și Sinaia, precum și în zonele adiacente ale acestora, pentru depistarea călătorilor frauduloși, prevenirea furturilor, identificarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerșetorie și comerț ambulant, precum și descurajarea/ sancţionarea altor ilegalităţi.
În staţiile prahovene amintite au fost legitimate 111 persoane, controlate 10 bagaje și verificate 45 de autovehicule.
“Polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri constatate, – în special cu referire la încălcarea normelor de convieţuire socială – , iar valoarea sancțiunilor aplicate s-a ridicat la peste 6200 de lei”, precizează reprezentanţii poliţiei prahovene.