N.D.

În perioada 17-19 septembrie, Centrul „Sfânta Cruce”de la Mănăstirea Caraiman din Buşteni a găzduit Congresul naţional „Hristos împărtăşit copiilor”. Conform Basilica.ro, agenţia de ştiri a Patriarhiei Române, cea de-a 12-a ediție a acestui congres a reunit reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, ai Fundaţiei World Vision România, precum şi responsabili de programul catehetic ai eparhiilor din ţară şi din diasporă.
La această întrunire s-a discutat, printre altele, şi despre aspecte practice privind ora de religie, în contextul anului omagial 2020, având în vedere faptul că Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2020 „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”.
De asemenea, participanţii au luat parte la o serie de comunicări științifice în care s-a discutat despre eficacitatea la nivel local a proiectelor desfășurate de Patriarhia Română pentru tineri și despre educația religioasă ca factor important în formarea lor, prin discuţii în plen şi ateliere tematice încercându-se identificarea celor mai potrivite soluţii care să aibă ca finalitate creșterea interesului copiilor pentru actul educațional.
De precizat că programul „Hristos împărtăşit copiilor” a fost implementat încă din anul 2006 la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.