N. D.

În plin sezon al înfloririi ambroziei – situaţie care a făcut ca tot mai multe persoane, inclusiv prahoveni, să reclame faptul că au devenit alergice la această plantă – autorităţile din Ploieşti au anunţat că efectuează mai multe acţiuni de identificare şi îndepărtare a acestei plante. Astfel, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, Primăria Ploiești a făcut public faptul că, prin Regia Autonomă de Servicii Publice desfășoară, în această perioadă, o serie acțiuni de control, în vederea identificării și combaterii plantei Ambrosia artemisiifolia (ambrozie), care a fost încadrată ca buruiană invazivă, alergenă, ce poate cauza populației probleme de sănătate. În context, s-a procedat şi la identificarea terenurilor afectate de prezența acestei buruieni care aparțin persoanelor fizice și juridice, proprietarii în cauză fiind somați să se conformeze și să ia măsuri de prevenire și combatere a acestei plante, în caz contrar urmând să se aplice sancțiuni, în baza legislației în vigoare. Zonele unde s-a intervenit sunt următoarele: Cartier Mitică Apostol, pe străzile Cerbului, Prigoriei, Acvilei, Mierlei, Brădetului, Energiei, Răchitei, Ferigii, Violetelor; în Cartier Carino – Nord, de pe strada Alba Iulia până la D.J. 102; zona Podul Înalt; strada Cosminele; strada Ghe. Doja – intersecție cu str. Decebal; pe străzile Apelor şi Lucernei; în Parcul Municipal Vest, pe Bulevardul Republicii, pe strada Rafinorilor, în Cartierul Bereasca, strada Trandafirilor.
De menţionat că perioada de înflorire a ambroziei durează până la finalul lunii septembrie, cu posibilitate de prelungire în luna octombrie, fapt ce contribuie atât la răspândirea polenului, cât și la creșterea incidenței cazurilor de alergie.
În acest context, municipalitatea a anunţat că va continua activitatea de identificare, combatere și eradicare a acestei plante nocive. În eventualitatea în care ploieştenii identifică zone unde a crescut această plantă, aceştia pot face sesizări la Dispeceratul primăriei, la numerele de telefon: 0244 984/ 0752 027 539.