F.T.

Aproximativ 1.900 de persoane, de toate vârstele şi din toate categoriile sociale, au trecut pragul Caravanei SMURD “Fii pregătit!” care a staţionat la Sinaia timp de trei zile (13 – 15 septembrie a.c.), acestea fiind instruite asupra modului în care pot face faţă situaţiilor de urgenţă.
De asemenea, potrivit sublocotenentului Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „ Şerban Cantacuzino” Prahova, în perioada amintită, “cursanţii au învăţat cum să-şi protejeze propria viaţă, dar şi cum să-şi ajute semenii, atât teoretic, cât şi practic. Totodată, în caravana SMURD s-a desfășurat și cursul de prim ajutor de bază, la care au participat 20 de voluntari prahoveni, înscriși în proiectul <<Salvator din pasiune>>.
Reamintim că acţiunea intitulată Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Fundaţiei pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanţat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România. Caravana constă în deplasarea unui centru de formare mobil în care se organizează cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Centrul mobil este construit pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.
A fost al patrulea an consecutiv când Caravana “Fii pregătit!” a pornit la drum, pentru cursuri de instruire a populației. După “popasul” de la Sinaia, caravana urmează să ajungă în județele Bacău (21-22 septembrie) și Maramureș (28 – 29 septembrie).