Asociaţia 21 Decembrie a dezvelit, joi, în pasajul Universităţii din Bucureşti, o plachetă ce a fost montată în memoria victimelor din noaptea de 21 decembrie 1989,potrivit Mediafax.
O raclă cu mai multe monede din decembrie 1989, despre care Doru Mărieş, preşedinte al Asociaţiei 21 Decembrie, a spus că încă mai au sânge pe ele, a fost sfinţită de către fostul paroh al Bisericii Colţea, preotul Sandu Mehedinţu.
Monedele, a mai spus Mărieş, au fost aruncate de către trecători peste sângele celor care au murit în Piaţa Universităţi, în noaptea de 21 decembrie, şi au fost strânse de pe asfalt de către preotul Mehedinţu. Racla cu aceste monede a fost depusă, joi, în Biserica Colţea.
Revoluţionarii au dezvelit, tot joi, în Pasajul Universităţii, şi o plachetă ce a fost montată aici în memoria celor care au murit în noaptea de 21 decembrie 1989.
„În noaptea de 21 decembrie 1989, oriunde priveai în acest pasaj şi staţia de metrou, vedeai violenţă, moarte şi sânge. Aici Armata, Miliţia şi Securitatea au ucis, rănit, maltratat şi arestat protestatarii anticomunişti retraşi din calea gloanţelor forţelor de represiune, din Piaţa Universităţii”, este mesajul de pe placheta comemorativă.
La acest eveniment au participat mai mulţi revoluţionari, precum şi directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, Ion Caramitru.
După ceremonia de dezvelire a plăcii şi după slujba de sfinţire a raclei, în Pasajul Universităţii s-au cântat piese celebre şi semnificative pentru Revoluţia din 1989, precum „Vino, Doamne” sau „Imnul golanilor”.