V. Stoica

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, convocați de către prefectul Mădălina Lupea, în ședință extraordinară, au aprobat, ieri, întocmirea unui nou proiect de hotărâre de guvern privind alocarea a 77 de milioane de lei pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în mai multe localități prahovene în perioada 31 mai – 12 iunie.
Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului, 22 de localități și Consiliul Județean Prahova se află pe lista întocmită în acest proiect ce va fi propus spre aprobare Guvernului României. Astfel, au fost solicitate fonduri pentru drumuri comunale, poduri, podețe, apărări de mal, bazine de alimentare cu apă distruse de viituri în Aluniș, Ariceștii Zeletin, Bertea, Breaza, Câmpina, Cerașu, Gornet, Iordăcheanu, Poiana Câmpina, Posești, Provița de Sus, Sinaia, Scorțeni, Starchiojd, Șoimari, Șotrile, Ștefești, Teișani, Telega, Vadu Săpat, Valea Doftanei și Salcia.
Proiectul de ieri este al doilea elaborat de către autoritățile județului Prahova în scopul obținerii de fonduri de la Guvernul României. Cu o săptămână în urmă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a aprobat întocmirea unui alt proiect de hotărâre de guvern, tot pentru alocarea de fonduri (64 de milioane de lei) destinate acoperirii pagubelor înregistrate în județ în urma inundațiilor.
În cadrul ședinței de ieri au mai fost discutate și acordarea unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor afectate de inundații în cursul anului 2019 și avizarea propunerii privind includerea construcțiilor cu destinația de locuință multietajată încadrată prin raport de expertiză tehnică în clasa 1 de risc seismic pentru anul 2020 în programul de acțiuni privind proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție pentru reducerea risculului seismic, fundamentate de Consiliul Județean Prahova.