V. Stoica

Mănăstirea Turnu, de lângă Ploiești, are, pe zi ce trece, tot mai multe vești bune atât pentru enoriași, cât și pentru membrii comunității locale din apropierea lăcașului de cult.
Reprezentanții mănăstirii au anunțat că în cadrul centrului medical s-a mai amenajat un al doilea cabinet stomatologic, de care vor beneficia în principal copiii de la centrele de plasament din județul Prahova.
“Cu ajutorul lui Dumnezeu, s-a reușit amenajarea celui de-al doilea cabinet stomatologic, adresat în special copiilor de la centrele de plasament din județul Prahova. Mulțumim doamnei Alexandra Drăgulescu, care a donat un unit stomatologic (scaunul și aparatura aferentă pentru utilarea unui cabinet stomatologic). Din contul deschis special pentru activități sociale a fost amenajată încăperea (s-a turnat pe jos linoleum antibacterian – 2000 lei) și s-a cumpărat un aparat care măsoară lungimea canalelor radiculare (600 lei). Pe această cale, mulțumim și doamnei Rodica P., care a donat o centrală nouă pe peleți, care va asigura căldura la policlinică pe timpul rece.
De asemenea, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, am început demararea unui alt proiect social: ridicarea unor căsuțe de tip familial pentru copii orfani (6 copii/casuță) pe teritoriul mănăstirii. Suntem în stadiul de obținere a certificatului de urbanism pentru prima casuță. Proiectul va fi realizat de echipa domnului arhitect Adrian Păun”, au anunțat reprezentanții mănăstirii Turnu, pe pagina de facebook a mănăstirii.