Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Violeta Stoica

Chiar înainte de alegerile locale din 2016, un dosar penal instrumentat de vestitul procuror Mircea “Portocală” Negulescu i-ar fi putut întrerupe primarului orașului Sinaia, Vlad Oprea, accesul către un nou mandat de edil al localității de pe Valea Prahovei.
Cauza respectivă, ajunsă în primă instanță la Curtea de Apel Ploiești, a fost finalizată cu o achitare pe bandă a tuturor persoanelor care, în anul 2016, fuseseră trimise în judecată pentru că ar fi săvârșit infracțiuni de corupție. Decizia a fost luată, ieri, de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, după mai multe amânări în pronunțarea sentinței definitive în acest dosar. Chiar și singura persoană condamnată la instanța de fond, judecătoarea Ruxandra Popescu, a fost achitată prin hotărârea luată de Înalta Curte de Casație și Justiție.
Instanța Supremă a admis, la unul dintre termenele din apel, suplimentarea probatoriului depus de judecătoarea Ruxandra Popescu, inculpată în același dosar instrumentat de DNA Ploiești, prin Mircea Negulescu.
Practic, s-au admis probe suplimentare cu înscrisuri – sesizarea fostei judecătoare de la Sinaia formulată la Inspecţia Judiciară împotriva lui Mircea Negulescu, referitor la exercitarea funcţiei cu rea credinţă sau gravă neglijență, punctul de vedere al magistratului a cărui activitate a fost vizată prin sesizare, în speţă, al procurorului Negulescu Mircea.
Instanța a mai încuviințat și emiterea unor adrese către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti pentru a se preciza dacă în dosarul instrumentat împotriva primarului Vlad Oprea de la Sinaia au fost realizate acte de urmărire penală în colaborare cu SRI și, în caz afirmativ, să se precizeze cum s-a realizat în mod efectiv colaborarea şi care au fost actele de urmărire penală efectuate.
La finalul anului 2017, magistrații de la Curtea de Apel Ploiești s-au pronunțat în favoarea lui Vlad Oprea, dar și a fostului secretar al Primăriei Sinaia, Beatrice Rădulescu, trimiși în judecată în luna mai 2016 alături de un magistrat de la Judecătoria Sinaia, Ruxandra Popescu, singurul inculpat condamnat în dosarul respectiv la instanța de fond.