• Răcelile în sezonul cald pot fi produse de aparatele de aer condiţionat, deoarece acestea scad umiditatea aerului. Astfel, aerul usucă pasajele nazale, permiţând virusurilor să se dezvolte. Călătoriile, de asemenea, contribuie la răcelile de vară pentru că turiştii sunt expuşi la virusuri noi, cu care nu sunt obişnuiţi. Gargara cu sare şi turmeric hidratează mucoasa gâtului şi ajută la recuperarea după o răceală de vară. Ghimbirul vindecă răceala de vară pentru că este un antiviral natural. Vitamina C reduce frecvenţa şi severitatea răcelii obişnuite. Doza recomandată de cele mai multe studii este de 1.000 mg pe zi, scrie Click.

• Apendicita este cea mai frecventă urgenţă chirurgicală abdominală şi constă în inflamaţia apendicelui. Cauza acestei afecţiuni poate fi, în multe dintre situaţii, obstrucţia cavităţii organului din cauza unei proliferări limfatice stimulate bacterian sau din cauza unui mic corp străin. Aceasta provoacă o creştere a presiunii din interiorul organului, o tulburare a circulaţiei sângelui din pereţii organului şi inflamaţia acestuia, ce poate evolua în lipsa tratamentului corespunzător până la perforaţie, scrie CSID.

• Efectele dezastrului de la Cernobîl se resimt și astăzi. În timp ce doctorii se feresc să lege aceste probleme de dezastrul din 1986, medicul Iuri Bandazhevsky, cel care a realizat o serie de cercetări, susţine că de fapt cesiul 137, eliberat în aer în urma accidentului de la Cernobîl, este cea mai mare ameninţare şi spune că localnicii îl introduc în organism prin alimentele cultivate în zonă, relatează Daily Mail. Numeroşi copii cu dizabilităţi locuiesc în Căminul pentru Copiii infirmi din oraşul Vesnova, de lângă Glusk, Belarus. Căminul nu este situat foarte departe de zonele contaminate de radiaţii, despre care se crede că au cauzat malformaţii congenitale pe scară largă, în întreaga zonă, scrie Doctorul zilei.
• Aveţi rău de maşină? Încercaţi soluţii naturale. Înainte să plecaţi la drum, beţi o ceaşcă de infuzie din ghimbir. Băutura este recunoscută pentru proprietăţile de combatere a răului de maşină. Studiile ştiinţifice au demonstrat că o ceaşcă de ceai de ghimbir concentrat reduce cu până la 90% riscul de a suferi de greaţă şi de alte simptome specifice răului de transport. Pe distanţe mai lungi, există riscul să vă confruntaţi cu neplăceri digestive cauzate de răul de transport. Astfel, odată cu senzaţia de pierdere a echilibrului, puteţi manifesta şi stări de vomă şi diaree. Ca să preveniţi aceste probleme, când plecaţi în călătorii, luaţi cu dumneavoastră ceaiul de mentă, scrie Click.