Viorel Ştefan, vicepremier al României, a fost numit membru al Curţii de Conturi a Uniunii Europene, mandatul său urmând să înceapă pe 1 iulie, anunţă instituţia europeană, citată de Mediafax.
„Consiliul Uniunii Europene a numit în funcţie doi membri noi la Curtea de Conturi Europeană: doamna Ivana Maletić, din Croaţia, a fost numită pentru un mandat care va începe la 15 iulie 2019 şi se va încheia la 14 iulie 2025. Aceasta îl va înlocui pe domnul Neven Mates, membrul croat al cărui mandat expiră. Domnul Viorel Ştefan, din România, a fost numit pentru un mandat care va începe la 1 iulie 2019 şi se va încheia la 30 iunie 2025. Acesta îl va înlocui pe domnul George Pufan, membrul român al cărui mandat expiră”, se arată într-un comunicat postat marţi după-amiază pe site-ul instituţiei europene.
În conformitate cu Tratatul Uniunii Europene, membrii Curţii de Conturi a UE „trebuie să îşi exercite îndatoririle în deplină independenţă şi în interesul general al Uniunii Europene”, precizează instituţia.
Consiliul UE a luat aceste decizii pe baza propunerilor transmise de cele două state membre UE şi după consultarea Parlamentului European.