F. T.

La începutul anului, polițiștii din Cocorăştii Colţ au fost sesizați în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat dintr-un magazin din comuna Măneşti. Atunci, autorul a fost identificat – un individ în vârstă de 30 de ani, din județul Ilfov -, dar nu și prins, acesta reușind să fugă.
Asta până în seara zilei de 20 mai a.c., când polițiștii din Cocorăștii Colț au fost înştiinţați de către personalul din cadrul Punctului de trecere a frontierei Bucureşti – Otopeni cu privire la faptul că acesta a fost depistat.
Imediat, la Aeroportul ”Henry Coandă” Otopeni s-a deplasat o escortă, suspectul fiind preluat şi condus la sediul secţiei Rurale nr. 7 Cocorăştii Colţ.
În urma cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul este bănuit nu numai de spargerea la magazinul din Mănești, ci și de comiterea altor două infracțiuni de furt calificat de pe raza comunelor Târgşoru Vechi și Corneşti (județul Dâmboviţa).
În urma probatorului, bărbatul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, însă, pe parcursul cercetărilor, între el şi persoanele vătămate din dosarul cauzei a intervenit împăcarea, acesta achitând în totalitate prejudiciul creat, în cuantum de 18.500 de lei.
În această situație, procurorul de caz nu a avut ce face și a respectat prevederile legale, context în care a dispus revocarea măsurii preventive a reţinerii inculpatului.
Totuși, susțin reprezentanții IPJ Prahova, cercetările vor fi continuate cu individul în stare de libertate, iar la finalizarea cercetărilor, dosarul penal va fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.