MAI respinge propunerea făcută de Asociaţia Comunelor, ca poliţiştii comunali să fie evaluaţi de primari. Anterior, şi sindicaliştii din poliţie au reacţionat şi au calificat iniţiativa ca ”intenţie făţişă de politizare oficială” pe care au atribuit-o, însă, vicepremierului Dan Suciu, potrivit Mediafax.
„MAI nu a iniţiat şi nici nu intenţionează să iniţieze modificări care să impună includerea primarilor de comune în procesul de evaluare a activităţii poliţiştilor din mediul rural. Poliţia Naţională are propriul sistem de evaluare profesională, nefiind necesară vreo imixtiune din partea primarilor. Pentru acest tip de subordonare există Poliţia Locală”, transmite Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat remis ieri MEDIAFAX cu privire la iniţiativa despre care sindicatele din poliţie spun, însă, că ar fi fost făcută de vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale la recenta întrunire a Asociaţiei Comunelor din România.
Ministerul spune că ”nu s-a pronunţat în nici un fel, ci, din contră, a gestionat transparent această propunere solicitând opinia Poliţiei Române”, dar precizează că propunerea ar fi fost făcută de Asociaţia Comunelor din România şi mai spune că ”îngrijorarea reprezentanţilor sindicali este total nejustificată şi menită a induce o stare de tensiune chiar în rândul personalului propriu pe care aceste organizaţii sindicale ar trebui să îl informeze corect, nu să îl manipuleze pentru interese proprii”.
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a reacţionat ieri, într-un comunicat remis MEDIAFAX, faţă de propunerea despre care spune că a fost făcută, în scris, fără a da numele lui Daniel Suciu, de vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, către Ministerul de Interne privitoare la adăugarea, în fişa de evaluare a conduitei şefului structurii teritoriale de poliţie, a unei evaluări pe care să o facă primarul localităţii: ,,premergător evaluării activităţii şi conduitei şefului structurii teritoriale de Poliţie, să se solicite de la primar o fişă de evaluare locală.”
Pentru conformitate, sindicaliştii au publicat şi un facsimil după propunerea pe care o atribuie şi care are antentul Ministerului Dezvoltării Regionale şi numerele de înregistrare de intrare la MAI.