M. D.

Victoria obţinută în ultima etapă de echipa de prim eşalon din Arabia Saudită de Al Hazem (antrenată de Daniel Isăilă, unde secund este fostul petrolist Nae Constantin), scor 1-0, în confruntarea cu Al Batin, a deschis drumul unui alt antrenor prahovean către fotbalul arab!
Tehnicianul Ciprian Panait a ajuns ieri în Arabia şi a semnat un contract cu Al Batin, în echipă pe care a antrenat-o şi sezonul trecut, cu obiectivul de a salva clubul de la retrogradare! Antrenorul originar din Ceptura este mai cunoscut în Arabia Saudită, în ultimii ani, decât la noi în ţară, câştigând titlul la “tineret” cu Al Hilal, unde a stat şi pe banca echipei de seniori, considerată “Real Madrid-ul Asiei”, apoi a antrenat în prima ligă pe Raed şi Batin, cu rezultate bune. Acum, se va lupta pentru puncte cu Șumudică şi Isăilă, 3 din 16 antrenori din prima ligă saudită fiind români, proporţie incredibilă, care situează ţara noastră pe primul loc la acest capitol!
Alături de cei trei români, în Arabia Saudită antreneză nume importante – croaţii Zoran Mamic şi Slaven Bilic, portughezii Rui Victoria şi Pedro Emanuel, uruguayanul Fossati, egipteanul Mido, tunisienii Al Jabal şi Ammar Souayah, brazilianul Péricles Chamusca, spaniolul Sergio Piernas Cárdenas, albanezul Besnik Hasi, bulgarul Ivaylo Petev, sârbul Slavoljub Muslin, sunt ceilalţi antrenori din prima ligă saudită, în care românii au devenit acum majoritari!
Ciprian Panait (42 de ani – a activat în România la CSM FC Ploieşti, Rapid, Vaslui, Bacău) va lucra alături de doi secunzi portughezi şi un brazilian, în staff. Marius Șumudică (cu 6 români alături în staff, printre care şi Bebe Bărbulescu) – Al Shabab, plus Constantin Budescu și Valerică Găman în teren, Daniel Isăilă, Nae Constantin, Kajcsa, Stîngaciu şi maseurul ploieştean Vergiliu Gheorghe – Al Hazem, Nicolae Stanciu, transferat în această iarnă de Al Ahli şi un alt maseur cunoscut nouă – Răzvan Negoiţă (originar din Boldeşti, activează la Al Ittihad) sunt românii din acest campionat devenit un “El Dorado”.
„Avem mult de muncă, este un campionat puternic, cu echipe care s-au întărit serios în ultimele luni și trebuie să facem tot ce ține de noi pentru o clasare cât mai bună. Nu va fi deloc ușor, dar provocările îmi plac cel mai mult și sunt sigur să o să ne iasă totul perfect”. În acest moment, formația lui Panait, Al Batin, este pe locul 13 în campionatul Arabiei Saudite, retrogradabil, cu 18 puncte. Liderul la zi este Al Hilal, 49 de puncte. Echipa lui Șumudică, Al Shabab este pe 3 – cu 37 de puncte (a învins în ultimul joc cu 1-0, pe Al Raed, într-un meci arbitrat de primul cavaler al fluierului care a anulat un gol cu ajutorul VAR, în Ajax – Real Madrid – slovenul Skomina, meci în care “Şumi” a primit penalty dar a jucat cu un om în minus din prima jumătate de oră!), în timp ce Al Ahli, formația lui Stanciu e pe 4 cu 36 de puncte, iar Al Hazem, formația lui Isăilă, ocupă locul 12.