Petre Apostol

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti continuă să puncteze pe piaţa transferurilor. Clubul ploieştean şi-a asigurat serviciile unuia dintre cei mai promiţători jucători români, este vorba despre Ovidiu Darlaczi. Originar din Timişoara, acesta evoluează pe postul de trăgător secund/extremă, având 1.97 m şi fiind născut în data de 1 februarie 1999.tanar 9 41
În sezonul trecut a activat la CSU UVT Timişoara, echipă care i-a luat locul formaţiei Volei Club Banatul Caransebeş în ediţia următoare a Diviziei A1, după retragerea „gugulanilor” din competiţie. Timişorenii au fost prezenţi la turneul de promovare, însă au ratat să avanseze în prima divizie, după ce s-au clasat pe locul al treilea, în urma echipelor Dinamo Bucureşti şi CSŞ 2 Baia Mare.
Darlaczi este jucător format la CSŞ Bega Timişoara, în 2011 făcând parte din echipa bănăţeană campioană la U15, fiind primul titlu naţional al clubului după 20 de ani. Calităţile sale l-au adus în cadrul centrului de juniori de la CVM Tomis Constanţa, însă desfiinţarea clubului de la malul mării l-a făcut să revină la gruparea de pe Bega, pentru care a evoluat şi în sezonul trecut, în Divizia Juniori.
Ovidiu Darlaczi a intrat în vizorul oficialilor clubului ploieştean încă de la începutul anului, când acesta a fost prezent pe parchetul din Sala „Olimpia” cu echipa naţională a României U19, în preliminariile Campionatului European. Jucătorul de 18 ani s-a remarcat nu doar în grupa preliminară desfăşurată la Ploieşti, câştigată de România, ci şi la turneul final al competiţiei continentale, pe care reprezentativa tricoloră a încheiat-o pe locul al nouălea.
Darlaczi a fost principalul român din clasamentul celor mai buni marcatori ai campionatului, ocupând locul 16 în această ierarhie, cu 98 de puncte realizate în opt meciuri disputate (29 de seturi), pentru o medie de 3.38 puncte pe set (capitol la care a fost al 12-lea dintre sportivii care au disputat mai mult de trei partide). Iar dintre cele 98 de puncte realizate, 79 au fost reuşite în atac.
De remarcat că, tot anul acesta, Darlaczi a fost inclus şi în lotul naţional la categoria U21, participând în calificările Campionatului Mondial, competiţie la care România nu a reuşit, în cele din urmă, calificarea.
Prin urmare, în perspectiva sezonului viitor, Tricolorul LMV şi-a asigurat, deja, locul de pe foaia de joc rezervat unui jucător de la categoria U23, cerinţă obligatorie în Divizia A1 din anul competiţional 2017/2018.

Noul libero al ploieştenilor, printre remarcaţii din Liga Mondială

Reprezentanţii clubului Tricolorul LMV Ploieşti se pot felicita pentru mutarea realizată pe postul de libero. Prezent cu Naţionala Austriei în grupa a III-a din Liga Mondială, Philipp Kroiss a fost al doilea jucător la recepţie din clasamentul fazei preliminare.
Jucătorul de 29 de ani – sosit în această vară la clubul ploieştean de la Lindemans Aalst, din prima ligă belgiană – a încheiat cele două turnee disputate de Austria în faza preliminară cu un procentaj de eficienţă la recepţie de 62.22%, cu 90 de preluări (58 perfecte), dintre care 30 după serviciu, înregistrând doar două erori.
Singurul jucător care l-a devansat în această ierarhie pe noul libero al ploieştenilor este mexicanul Jorge Barajas, extremă, care a încheiat cu 64.42% procentaj de reuşită.
Austria, însă, nu a reuşit să se califice la turneul final al grupei a III-a, clasându-se chiar prima sub linie, anume pe locul al patrulea, cu 11 puncte (4 victorii – 2 înfrângeri). Astfel, pentru locul care asigură prezenţa în grupa a II-a în sezonul următor, rezervat câştigătoarei turneului final, se vor lupta, în weekend, gazda întrecerii, Mexic, şi primele trei clasate din faza preliminară: Germania, Spania, Estonia.
De remarcat, totodată, că în Liga Mondială, grupa a III-a, a fost implicat un alt jucător de la Tricolorul LMV Ploieşti, anume coordonatorul venezuelean Jose Carrasco Angulo, care a încheiat al 12-lea în clasamentul sportivilor de pe respectivul post de joc.