•  Preparatele pe bază de frunze de coacăz negru au proprietăţi antialergice şi antiinflamatoare, datorită conţinutului de antociani şi polifenoli. Şi acidul gama linoleic, conţinut de seminţele de coacăz, este bun în calmarea stărilor inflamatorii. Nu prezintă contraindicaţii iar tratamentul se face cu ajutorul ceaiurilor. Preparaţi infuzia dintr-o lingură de frunze sau de fructe de coacăz negru la o cană de apă clocotită.
  •  Dacă sunteţi în căutarea unui remediu rapid pentru detoxifierea organismului, beţi ceai din frunze de păpădie. Are efect diuretic, elimină sarea şi retenţia de apă din ţesuturi, este drenor limfatic. Puteţi prepara ceai atât din frunze uscate, cât şi proaspete. Se adaugă o lingură de frunze la 250 ml de apă fierbinte şi se lasă la infuzat 10 minute. De asemenea, primăvara e indicat să ţineţi o cură cu ceai sau cu extract de păpădie. Acestea stimulează funcţia detoxifiantă a ficatului şi ajută la eliminarea toxinelor din organism prin efectul diuretic. În acelaşi timp, menţine un aspect sănătos al pielii, potrivit Click.
  • Studiile care au căutat să găsească o asociere între fumatul din timpul sarcinii şi autism au avut rezultate amestecate. Deoarece fumatul poate afecta atât ADN-ul mitocondrial, cât şi cel nuclear în embrioni, iar autismul este asociat cu o rată crescută de mutaţii, profesorul Mărcuş Pembrey, de la Universitatea Bristol, a decis că merită să analizeze şi generaţia din urmă – dacă mamele copiilor cu autism au fost expuse în pântec la tutun. Pe un eşantion de 14.500 de copii născuţi în anii ’90, la copiii ai căror bunici au fumat în timpul sarcinii, ocurenţa autismului a fost cu 53% mai ridicată faţă de cele care nu au fumat, scrie CSID.
  •  Copiii trebuie să-şi îngrijească dinţii cât mai devreme. Unul din patru copii dezvoltă semne ale cariilor dentare înainte de a începe şcoala, avertizează dr. Andra Custura. Îngrijirea dentară ar trebui să înceapă imediat ce apare primul dinte al unui copil, de obicei în jurul vârstei de şase luni. Primii dinţi ai copilului pot fi curăţaţi cu periuţe de dinţi speciale, cu peri extrem de moi şi cu pastă de dinţi pentru copii, potrivit Unica.