Leon Chirila

Cu exact o săptămână în urmă, titram articolul din acest colţ de pagină „Război româno-român” – determinat de faptul că în campania electorală s-au dat veritabile lupte pentru supremaţia parlamentară; totodată, îmi exprimam speranţa că, odată cu publicarea rezultatelor alegerilor, vom asista la o firească şi necesară linişte care să ilustreze că românii ştiu şi să câştige, şi să piardă! Speranţele mele, însă, nu se vor împlini deoarece războiul continuă cu şi mai mult aplomb şi aceasta deoarece învinşii nu cedează, nu au puterea să recunoască votul românilor, nu vor să ştie decât că trebuie guvern de dreapta!
Înainte de toate, aş vrea să subliniez o „maximă” care spune că după război mulţi viteji se-arată; iar după scrutinul parlamentar de la noi se pare că „viteji” ar putea fi acceptaţi doi israelieni care, se spune, ar fi condus şi alte campanii electorale de succes. Nu ştiu însă, dacă ei se bat cu pumnul în piept şi îşi asumă public vreo faptă! De altfel, nici câştigătorii detaşaţi ai alegerilor din 11 decembrie nu exultă, ci doar parcurg – spun ei, constituţional – etapele care se impun pentru a intra în pâine! Şi, dac-ar fi să ne oprim aici, ar fi bine, numai că perdanţii, în loc să-şi lingă rănile în linişte – aşa cum ar fi normal – ei sar la gâtul câştigătorilor incontestabili ai alegerilor parlamentare! Iar „tartorul” este PNL care, sub imbold iohannist, sare în sus de şapte stânjeni că trebuie „continuate eforturile pentru a obţine un guvern de dreapta!?! Să nu fi aflat, oare, liberalo-democrat-liberalii că PSD a obţinut aproape 50% dintre sufragiile poporului? Ce le mai trece prin cap când afirmă că doresc invalidarea mandatului lui Liviu Dragndea – liderul PSD şi artizanul programului de guvernare şi al succesului categoric din alegeri ? N-au auzit de reproşul cu care li s-a adresat preşedintele Klaus Iohannis – probabil într-un moment de…sinceritate – când le-a spus că n-au avut niciun mesaj pentru electorat?
În războiul care se poartă după…lupta electorală s-a înrolat, nici nu se putea altfel, şi fostul preşedinte Traian Băsescu, ale cărui declaraţii de-acum ar fi fost necesare la vremea când dicta de la Cotroceni şi se manifesta anti-popor! Acum, tot anti se manifestă şi tot împotriva câştigătorilor alegerilor din 11 decembrie!?! El care, cu ani în urmă, avea tupeul politic să treacă de pe stânga pe dreapta ca şi cum ar schimba o marcă de whisky cu alta! De fapt, ca să se afle-n treabă cu cei puţin peste 5% din sufragii, el declară, ca un „atoateştiutor” şi autodeclarat „cel mai bun premier”, că „România nu poate susţine programul PSD” (de guvernare – n.n.) şi că, nici mai mult, nici mai puţin, vom asista la un „dezastru”!
Aşadar, după războiul electoral, trăim, fără voia noastră, acelaşi nefiresc şi idiot război politic faţă de care populaţia n-are nicio vină! Vinovaţi pentru toate acestea sunt, pe lângă cei menţionaţi, şi preşedintele Klaus Iohannis – care a dat în… „boala întâlnirilor private”, şi chiar încă…indescifrabilii userişti, care nici n-au gustat din pâinea parlamentară şi s-au şi luat la păruială!”?!
Cu voia dumneavoastră, cititorilor, recunosc că am sperat şi v-am sugerat o linişte firească; politica noastră nu este în stare de aşa ceva! La noi, este, aşadar, tot război după …război!