Bogdan Chitic, foto: Cristi Stavri

Cu trei etape rămase până la finalul sezonului de toamnă, în Liga A Prahova, lucrurile încep să se clarifice la vârful ierarhiei. Petrolul păstrează un avans de două puncte în fața „urmăritoarei” CS Blejoi, dar și avantajul unei victorii la scor de neprezentare chiar pe terenul acesteia, AFC Bănești-Urleta și CS Cornu par să-și dispute ultima treaptă a podiumului, iar „iepurele” Petrolul Băicoi, altminteri surpriza plăcută a turului, începe să obosească în căutarea cadenței pierdute.
Etapa a XIII-a, din acest final de săptămână, propune câteva meciuri cel puțin interesante, care pot aduce unele modificări de efect, în special la vârf. Liderul neînvins Petrolul Ploiești primește, mâine, de la ora 18:00, în nocturnă, vizita celor de la CSO Vălenii de Munte, într-un joc ce nu ar trebui să le ridice mari probleme băieților lui Tavi Grigore. „Lupii” s-au descătușat , etapa trecută, la Măneciu, scor 3-0, într-un meci „pătat cu sânge” pentru câțiva suporteri, precum și pentru președintele Cristi Vlad, după intervenția Jandarmeriei, cam singurul „adversar” capabil să pună bețe în roate ploieștenilor, etapă de etapă.
CSO Vălenii de Munte, în schimb, are o singură victorie în deplasare, 3-1, la Ceptura, și alte două remize, la Cornu și Păulești, și, deși ocupă un călduț loc 7, trupa ex-petrolistului Vasile Voinea este o formație redutabilă pe propriul teren, dar cu destule carențe când vine vorba de „vizite în județ”.
Poate cel mai echilibrat joc al rundei se va desfășura la Cornu, acolo unde gazdele, aflate exact în spatele podiumului, au șansa să facă rocadă cu AFC Bănești-Urleta, locul 3, în cazul unei victorii. Interesant de urmărit va fi randamentul trupei lui Marius Vișan după ce, la precedenta deplasare, AFC Bănești s-a ales cu un punct nesperat pe „Ilie Oană”, la singurul meci fără gol marcat de găzari, în acest sezon.
Nu în ultimul rând, la Băicoi, Petrolul și AS Tufeni își vor disputa derbiul local al acestei etape, gazdele – într-o perioadă nu tocmai favorabilă, având, însă, prima șansă în fața unui adversar care încasează, în medie, câte 3 goluri pe meci.
Programul etapei a XIII-a (12-13 noiembrie):

Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 11.00:
CS Cornu – AFC Băneşti-Urleta
Petrolul Băicoi – AS Tufeni Băicoi

Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 14.00:
Tricolorul Breaza – Avântul Măneciu
Unirea Urlaţi – CS Păuleşti
AFC Brebu – CS Blejoi

Ora 18,00
Petrolul 52 Ploieşti – Teleajenul Vălenii de Munte

Duminică, 13 noiembrie, ora 11.00:
Unirea Cocorăştii Colţ – CSO Plopeni
CS Ceptura – CS Măneşti 2013 Coada Izvorului