Petre Apostol

Săptămâna aceasta, în Ungaria, la Kaposvar, se desfăşoară Campionatele Europene de Box pentru juniori, la care în delegaţia României, condusă de ploieşteanul Adrian Pârlogea şi Valentin Anghel, au fost incluşi şi doi pugilişti din Ploieşti: Gabriel Şchiopu (52 kg, CS Petrolul Ploieşti) şi George Dumitrescu (50 kg, CSM Ploieşti).
Dintre cei doi sportivi ploieşteni, unul singur va urca pe podiumul de premiere – Gabriel Şchiopu – elevul antrenorilor Ion Moroiţă şi Ovidiu Dragomir. Reprezentantul clubului Petrolul Ploieşti îşi asigurase o medalie, după ce avansase în semifinalele campionatului, trecând, pe rând, de Elshan Jabizade (Azerbaidjan), scor 3:0, respectiv Jack Oliphant (Anglia), scor 2:1.
Astfel, Gabriel Şchiopu urma să se confrunte, ieri seară, în semifinale, cu Alika Kipiani, din Georgia, sperând să se califice în lupta pentru medalia de aur, programată în gala din această seară. În cealaltă semifinală se confruntau irlandezul Martin McDonagh şi rusul Ilia Popov.Celălalt pugilist ploieştean din lotul naţional, George Dumitrescu, pregătit de antrenorii Titi Tudor şi Adrian Pârlogea, la CSM, a câştigat primul meci din preliminariile categoriei 50 kg, cu Jiri Janousek (Cehia), scor 3:0, însă a cedat în duelul pentru calificarea în sferturile de finală, cu bulgarul Vensan Kirkorov, scor 0:3.