Petrolul – Astra 0-1 (0-1)

Stadion: „Ilie Oană”. Spectatori: 5.000.
Marcator: Dandea (35)
Arbitri: Cristian Balaj (Maramureș) – Adrian Ghinguleac (București), Alexandru Cerei (Cluj).
Rezervă: Marian Balaci (Mehedinți).
Observatori: Marin Petrache (Giurgiu), Ionel Popa (Iași).
Cartonașe galbene: Tudose (14), Varga (69) / Queiros (57), Alves (68), Găman (79), Morais (90).
Petrolul: Pecanha – Peteleu (59 Chiriță), Benga, Tudose, Faug-Porret – Bucșa, Marinescu (cpt.)(82 Rusu) – Farina, Zoubir, Varga (79 Nepomuceno) – Lemnaru.
Antrenor: Eusebiu Tudor.
Astra Giurgiu: Lung – Queiros, Găman, Alves, Morais – Dandea, Boldrin – Enache (77 Al. Ioniță), De Amorim (85 Roșu), Budescu (cpt.) – Alibec (69 Florea).
Antrenor: Marius Șumudică.

Bogdan Chitic, foto: Ionuț Epure

La (re)debutul pe banca tehnică a Petrolului, Sebi Tudor a fost ocolit de șansă și „trădat” de propriii săi elevi, într-un meci de-a dreptul electrizant cu fosta concintadină Astra. Ratări incredibile la ambele porți, două penaltiuri irosite de gazde și o atmosferă încinsă în tribune, toate aceste detalii au transformat jocul de la Ploiești într-unul dintre cele mai spectaculoase jocuri ale actualei ediții.
În fața unei asistențe peste media începutului de sezon, pe „Ilie Oană”, Astra a început mai bine și a semănat pericol în careul lui Pecanha la incursiunea lui Morais în flancul stâng, încheiată cu un șut peste al lui Alibec (3), dar și la cornerul executat înșelător de Budescu (6). Replica gazdelor nu a întârziat să apară, iar Marinescu (8) l-a întins serios pe Lung după o fază regizată de Zoubir, pentru ca, din cornerul rezultat, Farina să-și pună capul la contribuție pentru o nouă paradă a aceluiași Lung.
Jocul în viteză prestat de cele două echipe a generat, în continuare, numeroase faze de poartă. Zoubir, în două rânduri, i-a testat vigilența portarului Astrei, din marginea suprafeței de pedeapsă, la capătul unor acțiuni oarecum previzibile, însă ocaziile cu adevărat importante au apărut în celălalt careu. Pecanha a intervenit salvator la lovitura de cap a lui Geraldo (33), a deviat în transversală și execuția lui Budescu (34), dar nu a mai avut ce face la reluarea lui Dandea (35), venit perfect la prima bară, la un corner executat de căpitanul Astrei. Și totuși, la pauză se putea intra de pe picor de egalitate, dacă Varga (38) nu și-ar fi bătut joc de un penalti obținut de Peteleu, iar Lung nu ar fi scos, ca la handbal, șutul din lateral al lui Zoubir (42). În prelungiri, Alibec a trimis milimetric pe lângă, dintre Benga și Tudose, dar nici Zoubir – de departe cel mai periculos jucător al lupilor, nu a avut mai multă șansă, în fața salvatorului Lung.
Fără ocazii la poarta giurgiuvenilor, în debutul părții secunde, găzarii au tremurat serios la loviturile libere executate puțin alături de Budescu (53, 56), iar presiunea oaspeților atingea cote alarmante pentru careul lui Pecanha. Chiar și după acest scenariu, băieții lui Sebi Tudor au găsit portița pentru a evada și, după ce Farina (63) a ratat incredibil din 5 metri, Marinescu (68) nu a nimerit cadrul porții dintr-un nou penalti acordat de Balaj după un fault al ex-petrolistului Geraldo. Și cum Astra nu a dat lovitura pe contraatac, Pecanha (73) fiind din nou providențial în fața lui Budescu, Sebi Tudor a găsit toate motivele pentru a forța atacul, prin intrările lui Nepomuceno și Rusu.
Miracolul, însă, nu s-a produs, iar Petrolul – Astra s-a terminat 0-1, rezultat care lasă formația ploieșteană pe ultima treaptă a clasamentului, în Liga I.