Alex Călinoiu

După finalizarea lucrărilor finanţate de Uniunea Europeană la liniile de tramvai şi carosabil pe mai multe tronsoane, Primăria Ploieşti a anunţat, ieri, că a început reabilitarea trotuarelor. Primul tronson cuprins în programul de lucrări la trotuare este pe traseul tramvaiului 101, în apropierea Halelor Centrale, pe străzile George Coşbuc şi Ştefan Greceanu.
„Primăria Municipiului Ploieşti, prin Direcția Tehnic Investiții, informează cetățenii că, în această perioadă, se efectuează lucrări de reabilitare trotuare în zona aferentă liniei de tramvai pe tronsonul cuprins între străzile General Vasile Milea și Constantin Dobrogeanu Gherea, respectiv pe strada George Coșbuc și strada Ștefan Greceanu, pe ambele sensuri de mers”, se arată într-un comunicat de presă transmis ieri de reprezentanţii administraţiei locale.
„Municipalitatea ploieșteană își cere scuze pentru disconfortul generat de aceste lucrări și recomandă, pe cât posibil, utilizarea rutelor ocolitoare”, se mai arată în comunicat.
Lucrările vin după ce, în cadrul contractului pentru modernizarea liniilor de tramvai, echipele de muncitori au schimbat bordurile, dar şi stâlpii vechi, ceea ce a lăsat urme vizibile pe multe dintre trotuarele din aceste zone. Autorităţile anticipează că, în următoarele săptămâni, lucrările de reabilitare vor continua şi în alte zone ale oraşului.