Poliţiştii fac şapte percheziţii în Bucureşti, Iaşi şi Prahova, la persoane suspectate că, prin firme fantomă, au înregistrat operaţiuni fictive cu produse petroliere şi închirieri de utilaje, pentru a deduce ilegal TVA, prejudiciul produs prin spălare de bani şi evaziune fiind de 3,6 milioane lei. Patru persoane urmează să fie adus la audieri.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au descins în şapte locaţii din municipiul Bucureşti şi judeţele Iaşi şi Prahova şi pun în aplicare patru mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Anchetatorii au informaţii că, prin intermediul unor societăţi fantomă, se înregistrau operaţiuni fictive cu produse petroliere, închirieri de utilaje şi prestări servicii, în scopul deducerii ilicite de T.V.A. Prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la 3.600.000 de lei.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 3.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al D.O.S. – I.G.P.R.