Furnizorii – obligaţi să asigure stocuri minime de gaze naturale

Înainte de sosirea iernii, furnizorii de gaze naturale sunt obligaţi să deţină stocuri minime totale însumând 19,7 milioane MWh, conform unui ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Astfel, pentru sezonul rece 2014 – 2015, sectorul reglementat va avea la dispoziţie 11,5 milioane de MWh, iar cel industrial – 8,2 milioane MWh. Restul volumelor de gaze reprezintă stocurile pe care trebuie să le deţină compania Transgaz, mai exact 212.000 MWh, potrivit reprezentanţilor ANRE. Stocurile cele mai mari revin companiei E.ON Gaz România – respectiv 6,7 milioane MWh, întrucât aceasta are cea mai mare cotă de piaţă în ceea ce priveşte livrarea de gaze către consumatorii finali. Urmează GDF Suez – cu 5,3 milioane MWh, Romgaz – cu 2,9 milioane MWh şi Petrom – cu 2 milioane MWh.

Firme româneşti, prezente la Salonul produselor agroalimentare de la Paris

La Salonul internaţional al produselor agroalimentare (SIAL) de la Paris, care a avut loc zilele trecute, au participat şi 45 de firme româneşti. Prezenţi pentru a IV-a oară consecutiv la această importantă expoziţie, oamenii de afaceri români au avut numeroase contacte cu firme de comerţ şi distribuţie din Franţa, din spaţiul UE şi din ţări extra comunitare, creându-se, astfel, condiţii pentru identificarea de noi oportunităţi de colaborare. De asemenea, cu sprijinul Ambasadei României la Paris, au fost evaluate şi alte posibile acţiuni de promovare a produselor agroalimentare româneşti pe piaţa franceză.
La ediţia din acest an a manifestării amintite, au fost prezenţi peste 6.500 de expozanţi, dintre care 84 la sută străini, veniţi din 104 ţări.

Solicitările de autorizaţii de construire, în creştere

Administraţiile publice din judeţul nostru au eliberat, în luna august a.c., un număr de 122 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale ( hoteluri, moteluri, case de vacanţă, vile, pensiuni), în creştere cu 19,6 la sută faţă de perioada similară a anului precedent, conform comunicatului Direcţiei de Statistică Prahova. Din totalul autorizaţiilor de construire menţionate, 77 la sută au fost solicitate de către prahovenii cu domiciliul în mediul rural. Totodată, în comunicat se mai precizează că autorizaţiile de construire eliberate, în luna august 2014, în judeţul Prahova, deţin o pondere de 3,4 la sută din totalul autorizaţiilor de acest fel solicitate la nivel naţional.