Faptul ca Andrei Volosevici, fostul primar al municipiului Ploiesti si actual senator PDL, a luat decizii controversate atat timp cat a ocupat scaunul de edil-sef al orasului a fost confirmat – daca mai era nevoie – de catre instantele prahovene, la sfarsitul anului trecut.

Astfel, Cozia Georgescu s-a intors in functia de director executiv al Directiei Relatii Internationale din cadrul Primariei Ploiesti, dupa ce instantele prahovene i-au dat castig de cauza impotriva deciziilor semnate de catre fostul primar al Ploiestiului, Andrei Volosevici. Cozia Georgescu a atacat, de fapt, doua decizii ale fostului edil-sef, prin una dintre acestea solicitand anularea destituirii „disciplinare” din functie. Cozia Georgescu nu a solicitat daune morale, ci a solicitat doar achitarea cheltuielilor de judecata.
Pe de alta parte, fostul director economic al Primariei Ploiesti – Nicoleta Craciunoiu – a castigat, la randul sau, procesul intentat in contencios administrativ si fiscal in luna martie 2011, dupa ce a fost data afara din Primaria Ploiesti tot prin decizii scrise ale lui Andrei Volosevici. La vremea respectiva, acesteia i se pusese in carca un raport al Camerei de Conturi Prahova si, ulterior, a fost trimisa in fata comisiei de disciplina. Prin doua decizii succesive, una luata in luna ianuarie 2011 si cealalta – in februarie acelasi an – si Nicoleta Craciunoiu a fost obligata sa paraseasca postul si institutia la care era angajata cu functie de conducere.
In luna decembrie 2012, dupa un an si doua luni de la inceperea procesului, judecatorii Tribunalului Prahova au dispus „reintegrarea reclamantei (n.n. – Nicoleta Craciunoiu) in functia anterior detinuta” si au obligat paratii „sa plateasca reclamantei drepturile banesti aferente functiei incepand cu data destituirii si pana la data reintegrarii efective, cuantumul urmand a fi actualizat”. Tot instanta a mai hotarat ca „paratii” sa plateasca reclamantei suma de 500 de lei, reprezentand cheltuieli de judecata.
De-a lungul mandatului lui Andrei Volosevici la Primaria Ploiesti, institutia a avut multe „de tras” din cauza deciziilor luate de catre fostul edil-sef. Dincolo de aceste doua procese mentionate anterior, si alti fosti sefi de institutii subordonate municipalitatii, precum si fosti functionari, au castigat in instanta procesele intentate.
Violeta STOICA