O mare parte dintre traitorii acestei tari a fost, deunazi, odata cu editarea de catre Adrian Nasase, pe blog, a unor panseuri, dezamagita crunt. Atat a scris? Cam putin, hmmm !
De altfel, toantele si tontii care stateau cu sufletul la gura si cu ochii cat cepele la televizor au suferit in vara asta o crunta deziluzie. N-a aparut Adrian Nasase in zeghe, of ! Ce sa-i faci, viata asta este nedreapta !
Nici dupa trecerea a doua luni si jumatate de la incarcerare, acest popor cu veleitati de justitiar – pai, cine nu stie ce inseamna descindere, perchezitie, mascati ? – nu a avut satisfactia de a vedea niste ganduri de razbunare insirate de fostul premier pe blog, pe la ziar, pe la un post de radio. Ca asa ar face multi dintre noi, daca ar avea posibilitatile lui.
In urma cu o luna si jumatate, chiar si cei mai inraiti betivi s-au trezit din mahmureala, frecandu-se la ochi. “Cum, Nastase la arest ? Ce, ai baut gaz ?”. Dar, fiindca nu a mai aparut nicio stire despre cat de lunga e vara la puscarie, s-au reapucat de tras la masea. Uite, de-aia nu scade deloc rata alcoolismului.
Un fior a cuprins atunci chiar si Litoralul. Consumatorilor inraiti de ecstasy, “etno”, marijuana le-au cazut seringile din vena. Au urmarit si ei, nedrogati de data asta, arestarea, deci se poate spune ca au trait, o data, de-adevaratelea. S-au apucat, insa, din nou de droguri. Iar mai nou, statisticile spun ca drogurile consumate fac din Romania tara cu tendinta mare de risc criminogen. De vina sunt – ordinea este aleatorie – anturajul, lipsa de supraveghere si Adrian Nastase !
Practicantii cultului personalitatii proprii de pe Facebook au ramas dezamagiti ca n-au putut posta un link cu fostul premier in catuse. Dar, asta-i viata, asta-i netul ! Nici cea mai avansata tehnologie nu-ti poate suplini imaginatia raufacatoare – aia de a-ti vedea semenul cazut rau de tot. Astfel ca multi si-au sters conturile si au pus mana pe o carte. Urmarea ? Numarul adolescentilor cu probleme de vedere a crescut in Romania, dar asta nu inseamna ca au si citit “Romanul adolescentului miop”.
La ceas tarziu de noapte, in urma cu o luna si jumatate, nevroticii erau adormiti cu emisiuni maraton despre arestare, nu cu Meprobamat, Diazepam. Dupa noaptea de iunie, a crescut iar cantitatea de hapuri ingurgitate pe cap de locuitor ! Din ce in ce mai mult, romanii au tendinte suicidale, se spune intr-un raport clinic. Cine-i de vina ? Usor de ghicit !
Adrian Nastase nu a avut, intr-o luna si jumatate, nicio tentativa de evadare, ca sa aiba coafezele cu un singur client la sapte nunti ce clantani: “ Stii, fata, am cunoscut pe unul, care-i patron ! Baiat destept, are doua carti acasa; una este “Contele”, a doua – “de Monte Cristo” .
Despre Adrian Nastase, multi si-au inchipuit ce-au vrut: ca traieste din impozitele noastre, ca ne consuma spatiul vital, aerul, ca de-aia e seceta s.a.m.d. Dar, cum n-a fost acuzat si de infractiunile astea, ne-a dezamagit.
Deunazi, Adrian Nastase – spre disperarea multora dintre noi – nu a rupt tacerea, ci doar a scris niste ganduri pe blog. Dezamagire cat casa in ograda noastra !
Si cand te gandesti ca evenimentele de la sfarsitul lunii iunie ne-au facut sa speram ca viata noastra se va schimba in bine ! Ca vom deschide televizorul si vom asista live la cate un eveniment legat de el, of ! N-a fost sa fie !
Astfel ca, plictisiti de surogatul vietii asteia – numarat si renumarat voturi, dezbateri televizate etc – incepem, din nou, sa facem ceea ce am stiut mai bine: numaram dumicatii vecinului !
In rest – nu-i asa ? – mare parte din popor s-a intors la pasiunile care l-au consacrat in ochii proprii – cartitor, clevetitor… Lista poate fi completata de fiecare dintre noi !
Florin TANASESCU