Opt descinderi au avut loc ieri, in Prahova, la indivizi suspectati ca fac parte dintr-o retea specializata in comiterea infractiunilor de spalare de bani si evaziune fiscala, prejudiciul creat de acestia ridicandu-se la aproximativ cinci milioane de euro.
In paralel, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Mehedinti, care instrumenteaza acest caz, in colaborare cu politistii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO), au mai descins si la alte 20 de adrese din Bucuresti si judetele Mehedinti, Olt, si Valcea. La domiciliile suspectilor au fost gasite facturi si chitante, care vor fi folosite la probarea activitatii lor infractionale. Potrivit anchetatorilor, membrii gruparii au infiintat societati comerciale prin intermediul carora efectuau tranzactii fictive, aducand prejudicii bugetului consolidat al statului in suma de aproximativ cinci milioane de euro.
La inchiderea editiei ziarului nostru, suspectii urmau sa ajunga la sediul DIICOT Mehedinti pentru audieri, procurorii acuzandu-i de constituirea de grup infractional, spalare de bani, evaziune fiscala.
Fl. TANASESCU