Peste 5.000 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) vor actiona punctual, suplimentar fata de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier, prevenirea incendiilor si interventia in situatii de urgenta la finala Europa League din 9 mai. Astfel, pe durata meciului, vor fi angrenati 2.900 de politisti, 1.600 de jandarmi, 700 de pompieri si 100 de politisti de frontiera, se precizeaza intr-un comunicat. “De asemenea, avand in vedere complexitatea acestui eveniment sportiv, s-a stabilit suplimentarea efectivelor M.A.I. din Bucuresti cu 500 de studenti ai Academiei de Politie «Alexandru Ioan Cuza», precum si cu 500 de angajati din unitatile teritoriale”, se mai arata in comunicat. Efectivele MAI vor asigura masuri specifice de ordine si siguranta publice in zona aeroporturilor, a punctelor de frontiera, pe traseele de deplasare si in apropierea locurilor de cazare ale suporterilor, in zonele turistice si de agrement, precum si pe caile de afluire/defluire spre si de la stadion. Finala Europa League se va juca intre echipele spaniole Atletico Madrid si Athletic
Bilbao, pe Arena Nationala din Bucuresti. MAI estimeaza ca, pentru acest eveniment, vor veni la Bucuresti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli.
Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului, a cerut Ministerului si Inspectoratului Scolar al Capitalei sa declare 9 mai zi libera in toate unitatile de invatamant din Bucuresti, pentru o organizare cat mai buna a finalei Europa League.