Echipa Petrolul a disputat, aseara, primul joc al turneului din Turcia, adversara elevilor lui Valeriu Rachita fiind una dintre cele mai slabe grupari nationale, cea a Turkmenistanului, echipa care fusese invinsa de Romania cu cateva zile inainte de acest amical, cu 4-0. Dupa un inceput echilibrat, in care echipa turkmena a avut o ocazie buna, Razvan Neagu a ratat ceea mai importanta ocazie a primei reprize, sutand pe langa poarta, din pozitie excelenta.
Dupa pauza, Petrolul a “schimbat liniile”, Borza avand o bara din lovitura libera de la 40 de metri (sut-centrare respins de portar). Apoi, in minutul 68, a venit “faza meciului”, Turkmenistanul reusind cu ajutorul jucatorilor petrolisti sa‑si “curete” palmaresul cu un gol nesperat, de fapt un autogol de cascadorii rasului. Valincius a iesit aiurea din poarta, iar Thicot, la doar cateva minute dupa ce debutase la Petrolul, a degajat direct in Barbulescu, mingea sarind in propria poarta! Apoi, “turkmenistanii” au tras de timp, au faultat si au facut tot ceea ce au stiut ei mai bine pentru a obtine un succes mare, Petrolul ratand egalarea in ultimele secvente ale partidei arbitrate de craioveanul Eduard Constantinescu.
Petrolul a inceput meciul cu: Valincius – Straut, Melinte, Linares, P. Stoica – Mustivar, Fl. Dumitru – Buleica, Stoimirovic, Doudjemaa – R. Neagu.
Au mai intrat, dupa pauza: Borza, Surugiu, Ben Djemia, Komazek, Thicot, M. Tudor, Negru, Buhusi, Barbulescu.

Vine si Paraschiv?

Mijlocasul Sorin Paraschiv a fost spectator al partidei de aseara, alaturi de Helmuth Dukadam si noul antrenor al FCM Targu Mures, Marius Lacatus. “Para”, fotbalist nascut in 1981, fost coleg cu Rachita la Steaua, ar putea fi unul dintre transferurile Petrolului din aceasta iarna, mijlocasul defensiv care a jucat ani buni in Italia, la Rimini, avand destule atuuri, unul fiind si faptul ca este impresariat de Traian Gherghisan.
Marian DIMA