In aceste zile, la Sinaia, va avea loc un eveniment care poate fi incadrat la „exceptie”, in perioada de criza in care se gaseste societatea romaneasca. 81 de sinaieni se vor muta in casa noua, inainte de Sarbatorile de Iarna. Ceremonia de inmanare a cheilor de la cele 28 de locuinte destinate persoanelor evacuate sau aflate in pragul evacuarii, care locuiesc sau care au locuit in imobile predate fostilor proprietari, va avea loc la blocul E4, situat pe Aleea Kusadasi din orasul de pe Valea Prahovei.
“Sinaienii care se vor muta in casa noua, acum, in prag de Craciun, sunt doar o prima parte dintre chiriasii care au fost evacuati din case nationalizate. Le multumesc pentru ca au avut incredere si rabdare sa duc la bun sfarsit acest proiect, care nu a fost deloc usor. Cele 28 de locuinte, pe care le-am construit cu eforturi, sunt primele dintre cele 140 pe care le vom finaliza anul viitor. Construirea de locuinte pentru persoanele aflate in dificultate a constituit o prioritate pentru mine inca de la inceputul primului meu mandat de primar. Le doresc Sarbatori Fericite si linistite in noua lor casa celor 81 de sinaieni”, a declarat Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia. Repartizarea chiriasilor sinaieni care locuiesc sau care au locuit in imobile predate fostilor proprietari a fost aprobata, prin hotarare a consilierilor locali, in luna septembrie 2011.
Obiectivul care va fi dat in folosinta are valoarea de 3.600.000 de lei, fiind finantat de la bugetul de stat prin programul de finantare a constructiilor de locuinte sociale destinate chiriasilor evacuati si de la bugetul local. Blocul are sase etaje, este compus din sapte garsoniere a cate 38,48 mp, 21 de apartamente cu doua camere (cu suprafata de 56,49 mp) si este racordat la toate utilitatile.
V.STOICA