Donatie de paturi electrice la Spitalul Judetean de Urgenta

Primul transport de paturi electrice provenit de la o clinica germana din Passau, prin intermediul senatorului PSD Iulian Badescu, a sosit, ieri, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti. Un tir incarcat cu 40 de paturi destinate pacientilor celei mai mari unitati spitalicesti din judetul Prahova a fost descarcat in curtea interioara a SJU, moment la care au fost prezenti senatorul Iulian Badescu si consilierul judetean Ludmila Sfarloaga.
„Acesta este primul transport dintre cele care vor aduce cele 80 de paturi electrice ce vor fi donate de clinica germana Spitalului Judetean de Urgenta, urmatorul tir fiind programat sa soseasca la Ploiesti la sfarsitul acestei saptamani. Este o actiune mai larga a PSD, prin care incercam sa ajutam sistemul medical prahovean, intr-un moment in care Guvernul Boc a inghetat achizitiile publice care sa innoiasca mobilierul din institutiile medicale de stat”, a declarat senatorul Badescu.
Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, Adrian Strambeanu, a precizat ca paturile electrice cu telecomanda vin in ajutorul pacientilor, mai ales al acelora carora diverse interventii medicale nu le permit, pentru o perioada, miscarea. „Pentru bolnavii de la sectiile de neurologie, neurochirurgie sau pentru cei supusi unor interventii cardiologice, acest sistem electric cu telecomanda le este de ajutor, fiindca trebuie sa se miste cat mai putin dupa operatii. Paturile sosite cu acest transport sunt cele mai bune pe care le are, in momentul actual, spitalul nostru”, a mentionat managerul SJU.
In total, locatia din nordul municipiului Ploiesti a Spitalului Judetean de Urgenta dispune de 642 de paturi. De paturile electrice deja existente in spital, pana la donatia intermediata de senatorul Iulian Badescu, beneficiau bolnavii de la terapie intensiva si de la cardiologie.
Donatia face parte dintr-o campanie de ajutorare a persoanelor aflate in dificultate si de sprijinire a institutiilor medicale din judet, initiata de PSD Prahova incepand de anul trecut. In 2010, o donatie similara a ajuns la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala a Persoanelor Adulte cu Handicap de la Tatarai.
V.STOICA