Scoala sahului ploiestean continua sa se evidentieze la nivel international. Astfel, dupa ce au fost selectionati in lotul largit al echipei Romaniei pentru Campionatul Mondial de juniori, care va avea loc in Grecia, in octombrie, reprezentantii de la categoria baieti-10 ani ai Clubului Sportiv Municipal Ploiesti au dominat turneul international „Trofeul Centrocoop”.
Intrecerea s-a desfasurat la Eforie Nord, in perioada 26 august-1 septembrie, iar de la CSM Ploiesti au participat cei trei componenti ai lotului national: Sergiu Herea, Catalin Sandu si Constantin Stoica, pregatiti de profesorul Gheorghe Vasii. Din Prahova a mai concurat si Teodor Grigore, de la SCM Ploiesti.
La turneu au fost prezenti, la categoria baieti-10 ani, 21 de sportivi din Romania, Moldova si Germania.
La finalul celor noua runde programate in competitie, Catalin Sandu si Sergiu Herea au fost singurii participanti neinvinsi, acumuland cate sapte puncte fiecare. In urma departajarii, pe prima pozitie a urcat Catalin Sandu, iar Sergiu Herea s-a clasat al doilea.
Constantin Stoica a incheiat turneul cu un total de cinci puncte, inregistrand trei victorii, patru rezultate de egalitate si doua infrangeri, situandu‑se pe pozitia a saptea.
Altfel, in aceasta perioada, la Mangalia, sub organizarea clubului Bazin Neptun, se desfasoara Trofeul Callatis, intrecere internationala la care participa 43 de sportivi din Romania si Germania si care a inceput in data de 1 septembrie. Printre concurenti se afla si reprezentantul clubului Petrolul Ploiesti, Dragos Corlatescu, pregatit de antrenorul Gheorghe Pepene.
Dupa disputarea a doua runde, sportivul ploiestean era liderul competitiei, cu doua victorii, fiind urmat de Alexandru Stegariu (CS Politehnica Iasi) si de Ionut Fulger (CS Arpechim Pitesti). Candidat de maestru, Dragos Corlatescu urma sa-l intalneasca, in runda a treia, pe Daniel Panaite (categoria I, CSS Palatul Copiilor Constanta), ocupantul pozitiei a patra in clasamentul provizoriu, care, la fel ca reprezentantul ploiestean, a castigat ambele partide disputate anterior.

Petre
APOSTOL