Trei din patru

Initial, toate echipele prahovene care activeaza la nivelul Ligii a III-a au anuntat ca de astazi se intorc la antrenamente. In cele din urma, trei dintre cele patru formatii locale de la acest nivel si-au chemat jucatorii din vacanta. Este vorba despre Chimia Brazi, Petrolistul Kaproni Boldesti (foto) si de nou promovata in acest esalon, CSO Plopeni. In schimb, jucatorii formatiei Conpet Ploiesti mai raman in vacanta inca o saptamana, abia de pe 12 iulie vor reveni la antrenamente. In mod teoretic, la acest nivel ar trebui sa evolueze si Tricolorul Breaza, formatie retrogradata din Liga a II-a la finele campionatului trecut, dar oficialii gruparii si-au anuntat intentia de a muta lotul de jucatori si staff-ul tehnic la gruparea ilfoveana CS Buftea.Liga a III-a va debuta pe 27 august, iar la inceputul lunii viitoare se va stabili tintarul meciurilor.

Curs pentru antrenorii de la Under 16

Scoala Federala de Antrenori organizeaza, pana miercuri, 7 iulie, un curs pentru antrenorii selectionatelor judetene U16, desemnati in urma examenului sustinut la Casa Fotbalului. Ei vor participa la un instructaj obligatoriu privind regulamentul competitiei, criterii de selectie, continutul pregatirii, antrenamente model, care va avea loc la Centrul National de Pregatire al FRF, de la Mogosoaia. Judetul Prahova este reprezentat de antrenorul de la SC FC Petrolul SA, Adrian Toader, cel care va raspunde de formarea selectionatei judetului Prahova, la acest nivel de varsta.

Defta a plecat in Germania

Din sezonul viitor, Petrolistul Kaproni Boldesti nu va conta pe serviciile mijlocasului de banda dreapta, Florin Defta. La invitatia unui prieten, el a plecat in aceasta vara in Germania, acolo unde si-a gasit un contract la o formatie de esalon inferior. La capitolul plecari trebuie precizata si despartirea de mijlocasul ofensiv George Bridinel, caruia i-a expirat imprumutul de la Tricolorul Breaza. Totusi, la primul antrenament al sezonului, cu incepere de la ora 10.00, va fi prezent si Adrian Ionita, refacut dupa operatia la ligamentul colateral intern al genunchiului drept, la care a fost supus in luna aprilie. Si in sezonul viitor, de pregatirea echipei se vor ocupa Marian Ilie si Marius Radulescu, antrenori care au facut cariera la formatia care isi disputa meciurile de acasa pe arena „Viorel Mateianu”, din orasul Boldesti-Scaeni. In alta ordine de idei, nu se stie nimic de programul de pregatire al echipei, dar cu siguranta va fi stabilit in perioada imediat urmatoare.

Arbitrii, chemati la instructaj

In perspectiva pregatirii noului sezon competitional, Comisia Centrala de Arbitri a stabilit datele cand vor avea loc cursurile de instruire (vara) pentru arbitrii care vor oficia la nivelul primelor trei esaloane. Astfel, cursul de instruire al cavalerilor fluierului de la Liga I se va desfasura in perioada 12-14 august, iar cei care vor activa in esalonul secund il au programat o saptamana mai devreme: 3-4 august. Ambele intrevederi vor avea loc la Bucuresti, la Casa Fotbalului. In schimb, la nivelul Ligii a III-a, se vor organiza cinci centre de acest gen – Bucuresti, Ramnicu Valcea, Timisoara, Cluj si Piatra Neamt. Arbitrii prahoveni vor participa la centrul de la Ramnicu Valcea, unde instructajul se va desfasura in perioada 7-8 august.

Grupaj realizat de Cristi DAMIAN si Marian DIMA