Tocator de crengi, utilaj multifunctional, sistem de radioficare si reparatii la adapostul de maimute din Gradina Zoologica se afla pe lista achizitiilor considerate strict necesare intr-o perioada de criza, de catre conducerea actuala a parcului de la Bucov. Maine, va fi rectificat bugetul de cheltuieli pe acest an al Administratiei Parcului Memorial „Constantin Stere”, institutie aflata in subordinea Consiliului Local Ploiesti, printre „investitii” figurand si cele mentionate anterior.

Dupa ce a achizitionat camere video pentru supravegherea adaposturilor cainilor comunitari, conducerea Parcului „Constantin Stere” solicita consilierilor locali redirectionarea unor fonduri substantiale pentru un tocator de crengi profesional (6.000 de lei), pentru achizitionarea unui utilaj multifunctional cu accesorii „care v-a scurta durata timpului de lucru si v-a eficientiza nivelul de munca” (n.n. – greselile gramaticale ii apartin notei de fundamentare a directorului Catalin Vlad), care costa „doar” 240.000 de lei, precum si pentru sistemul de radioficare pentru exterior (74.000 de lei). Odata cu aceasta ultima achizitie, se va restrictiona difuzarea unor genuri de muzica ce ar putea produce disconfort vizitatorilor si animalelor din gradina zoologica. Nu se precizeaza, insa, daca directorul parcului de la Bucov prefera sa asculte in orele de program manele, muzica rock sau muzica simfonica…
Si, pentru ca la casieria si la magazinul de la intrarea in parc, activitatea nu se poate desfasura fara tamplarie cu geam termopan, 10.000 de lei vor fi investiti in confectionarea acestora. Nici adapostul de maimute nu scapa nerefacut, costurile pentru efectuarea lucrarilor de reparatii – la acoperis, la imprejmuire si zugraveala – ridicandu-se la 62.500 de lei, cam cat o casa modesta, ridicata in regie proprie!
V.STOICA