Elev batut si, mai apoi, lasat sa zaca in strada !


Infractorii seriosi se formeaza de la varsrte fragede si nu asteapta ca puterea pumnilor dati doar varsta s-o masoare… Ca dovada, trei tineri, cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani, au batut, in urma cu doua zile, un elev, pana l-au bagat in spital !
Astfel, conform unui comunicat primit de la Inspectoratul de Politie Judetean Prahova (IPJ), lucratorii acestuia au fost sesizati telefonic ca pe strada Malul Rosu din Ploiesti, in apropierea unei scoli, se afla un adolescent cazut pe trotuar, posibila victima a unei agresiuni.
Si, intr-adevar, victima a fost. Din cercetarile efectuate, oamenii legi au stabilit ca, la iesirea de la cursuri, elevul, in varsta de 15 ani, a fost batut de trei insi – se pare, de etnie roma – fiindu-i aplicate mai multe lovituri, in special in zona fetei. De unde pana unde atata ura ? Se parte ca aceasta a rabufnit in urma unei discutiii dintre elevul agresat si o colega de clasa, aceasta din urma facand apel la amici sa-l…” rezolve pe baiat”. Si, l-au rezolvat; dus la spital pentru ingrijiri medicale, i-a fost pus diagnosticul “ traumatism cranio- cerebral prin agresiune, traumatism facial, contuzie toracica abdominala”
Actiunile politistilor nu au ramas fara rezultat. Au fost identificati cei trei agresori, unul dintre ei fiind prins la mai putin de jumatate de ora dupa comiterea faptei. Are 18 ani si este ploiestean.
Ieri dimineata, a fost prins si al doilea – tot ploiestean, in varsta de…14 ani!
In sfarsit, dupa cum se mai arata in acelasi comunicat al politiei, “in prezent politistii care instrumenteaza cazul sunt <> celui de-al treilea, fiind doar o chestiune de timp pana la prinderea lui. Incadrarea juridica se va face in urma concluziilor medico-legale, iar masurile pe care le vor lua oamenii legii in acest sens vor fi dintre cele mai dure, permise de legislatia in vigoare”. Adica, este foarte posibil ca, la ora cand cititi aceste randuri, deja sa fi fost prins.
Totodata, dupa cum se mai specifica intr-un comunicat primit la redactie – „pentru a veni in sprijinul victimei, psihologul politiei prahovene ii va oferi consiliere, pentru a-l ajuta sa treaca mai usor peste acest incident”. Iar dupa cum scriam mai sus, infractori seriosi se formeaza de la varste fragede si nu asteapta ca puterea pumnilor dati doar varsta s-o masoare…
(F.T.)