Exercitiile fizice reduc riscul aparitiei cancerului la san

Exercitiile fizice efectuate zilnic pot reduce riscul de aparitie a cancerului la san, la femeile de peste 30 de ani, potrivit unui studiu prezentat la Colegiul American de Medicina Sportiva din Seattle.
Studiul a fost efectuat pe un esantion de 4.296 de femei carora medicii le-au cerut sa completeze un chestionar legat de volumul de exercitii fizice efectuate in anumite perioade ale vietii: intre 10 – 15 ani, 15 – 30 de ani, 30 – 50 de ani si peste 50 de ani.
Rezultatele cercetarii realizate de Lisa Sprod de la Universitatea din Colorado au aratat ca riscul de a dezvolta cancer la san nu era legat de volumul de exercitii fizice efectuate intre 10 si 30 de ani, dar dupa aceasta varsta, femeile active din punct de vedere fizic sunt mai putin expuse riscului de a dezvolta cancer la san.
“Volumul mediu necesar de exercitii fizice este de 60 de minute pe saptamana”, a spus realizatoarea studiului.
“Mesajul de retinut in urma acestui studiu este ca efectuarea unui volum mai mare de exercitii fizice dupa varsta de 30 de ani are un rol important in reducerea riscului dezvoltarii cancerului la san”, a concluzionat cercetatoarea.