La finele acestei saptamani, inainte de reluarea campionatului, Comisia Centrala a Arbitrilor (CCA) va supune la teste arbitrii din loturile divizionare B si C. Astfel, la Casa Fotbalului din Bucuresti vor fi verificati fluierasii si stegarii din 22 de judete, plus cei originari din Capitala. Arbitrii din celelalte zone ale tarii au fost testati la finele saptamanii trecute, la Medias. Printre arbitrii care vor fi testati fizic si teoretic, se vor numara si cei 22 de cavaleri ai fluierului din judetul Prahova: trei din lotul B (Catalin Ionut Neagu, Ionut Borcan si Ciprian Geambazu) si 19 din lotul C (Andrei Achimescu, Gabriel Lucian Banu, Emil Gheorghe Bozieru, Marius Petru Diaconu, Cristian Gabi Lefter, Andrei Emil Mateescu, Adrian Nita, Gabriel Robert Nutu, Alexandru Catalin Popovici, Viorel Caunei, Valentin Radu Danielenco, Gabriel Mihai Dogaru, Adrian Illyes, Haralambie Ion, Florin Ionescu, Petre Ovidiu Oprea, Roxana Paula Banaseanu, Raluca Fratila si Emil Petre Pascu). Dupa cele doua verificari, acestia vor participa la un curs de instruire. Testarea fizica va avea loc vineri, de la ora 13.00, si se va desfasura pe arena Dinamo, din Capitala.
Se pregatesc in Antalya
Pentru a fi in ton cu majoritatea echipelor din Romania, care se pregatesc in aceasta perioada in statiunea din Turcia – Antalya, si arbitrii autohtoni vor efectua un stagiu de pregatire similar. Stagiul de pregatire se va desfasura in perioada 15-22 februarie, in statiunea Lara, fiind obligatoriu pentru arbitrii din primul esalon valoric din tara noastra. De asemenea, optional pot participa fluierasii si stegarii din loturile B si C. Prahova va fi reprezentata, in afara de cei trei arbitri localnici de Liga I – centralul Mugurel Draganescu si asistentii Cristian Nica si Eduard Cringasu -, si de doi arbitri din lotul C, Andrei Antonie si Valentin Dumitru, care vor sustine probele in Antalya. Din pacate, arbitrul din lotul C, Madalin Iancu, a anuntat ca nu va mai arbitra in returul actualei editii de campionat, din cauza unor probleme de ordin familial.
In alta ordine de idei, in aceasta perioada, mai exact in fiecare zi de luni, au continuat cursurile Scolii de Arbitri. “La aceste cursuri participa, in mod constant, un numar de 40 de tineri elevi”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei Judetene de Arbitraj, Ionut Borcan.
Acelasi interlocutor a mai adaugat: “Acestia au sustinut, recent, o simulare a examenului ce urmeaza sa se desfasoare pe data de 1 martie 2009, examen in urma caruia pot obtine statutul de arbitru”.
Cristi DAMIAN

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEUROPAREREA MEA
Articolul următorIn Germania,