Procurorii anticoruptie au pus sechestru pe un cont de peste 100.000 de dolari al lui Adrian Nastase, reprezentand contravaloarea materialelor electorale folosite in campania electorala din 2004, acesta fiind judecat in dosarul “Trofeul calitatii in constructii” de la instanta suprema.
Instanta suprema va incepe, in 26 februarie, judecarea procesului liderului PSD Adrian Nastase, acuzat de procurori de fapte de coruptie, alaturi de alte cinci persoane, in legatura cu “strangerea mascata de fonduri” pentru campania electorala prezidentiala din 2004 a politicianului.
In rechizitoriul dat publicitatii se arata ca, in octombrie anul trecut, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au pus sechestru asigurator pe un cont al lui Adrian Nastase in valoare de 118.650 de dolari. De asemenea, au mai fost puse sub sechestru si bunuri in valoare de aproape sase milioane si jumatate de lei, ale celorlalte persoane cercetate in acest dosar, respectiv Irina Paula Jianu, Diana Gasparovici, Bogdan Popovici, Marina Ioana Popovici si Cristian Vasile Mihail.