Siria si Israelul sunt, oficial, in stare de razboi inca din 1948, dar au incheiat mai multe armistitii. Tratativele au fost intrerupte ultima data in 2000, din cauza divergentelor asupra restituirii Podisului Golan. Reluarea negocierilor a fost anuntata, miercuri, de Israel si confirmata de Siria si de Turcia, care face oficiul de mediator. Premierul israelian Ehud Olmert s-a declarat pregatit pentru „concesii ample si dureroase” in schimbul pacii.
Tratativele, purtate deocamdata indirect, ar putea duce la retragerea Israelului din Podisul Golan, ocupat in 1967. Un sondaj difuzat miercuri seara arata, insa, ca 70% dintre israelieni se opun concesiilor in privinta Podisului Golan. Opozitia israeliana il acuza pe premier ca incearca o diversiune, intr-un moment in care este anchetat pentru coruptie. Potrivit sondajului citat, 57% dintre cetateni inclina spre aceeasi parere.
Surse judiciare afirma ca Olmert este suspectat de a fi primit ilegal 100.000 de dolari de la un om de afaceri american.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorAZUGA