Consiliul Local Busteni a aprobat vanzarea apartamentelor construite prin ANL, toti cei noua chiriasi care locuiesc in singurul astfel de bloc din oras depunand cereri in acest sens. De altfel, in cazul in care nu ar deveni proprietari, chiriasii blocului ANL ar mai putea sta aici doar un singur an, urmand sa fie evacuati.
Potrivit unui expert, evaluarea celor noua apartamente va trebui sa tina cont fie de pretul de constructie al apartamentelor, fie de cel al pietei, in momentul instrainarii lor, Consiliul Local putand, de asemenea, sa opteze pentru media aritmetica a celor doua preturi. Principala conditie care li se pune chiriasilor este de a plati toti banii dintr-o data, nefiind acceptata plata in rate.
Nu toti consilierii au fost pe deplin de acord cu scoaterea la vanzare a acestor apartamente, unii dintre ei invocand nereguli comise in momentul atribuirii apartamentelor, in urma cu cinci ani. Astfel, Emil Toma a tinut sa spuna ca „exista cel putin doua familii care au intrat in acel bloc pe baza de relatii. Chiar daca toti ar fi intrat acolo in mod corect, statutul material al unora dintre ei s-a imbunatatit foarte mult din 2002 pana astazi, astfel incat, in prezent, acestia ar putea sa-si rezolve singuri problema locativa. In loc sa le vindem lor, aceste apartamente ar putea ramane disponibile pentru inchirierea catre profesori, medici sau chiar salariati ai Primariei”.
„In Busteni, se vor mai construi si alte apartamente prin ANL, asa ca eventualele situatii stringente ar putea fi rezolvate prin intermediul acestora”, l-a contrazis Gheorghe Buruiana pe Toma. O opinie similara a avut si Ilie Ilinca, acesta spunand ca, prin vanzarea celor noua apartamente, se vor obtine fonduri noi, care vor putea fi alocate pentru construirea altor blocuri ANL.
(I.S.)