Administratia de la Tiraspol a amenintat Chisinaul cu interzicerea pe teritoriul sau a masinilor cu numere romanesti, ca urmare a popunerii Guvernului Republicii Moldova de a restrictiona, de la 1 ianuarie 2008, circulatia autovehiculelor cu numere de inmatriculare transnistrene.
“Transnistria este gata de orice si ar putea interzice intrarea pe teritoriul sau a masinilor cu numere romanesti”, a declarat liderul regiunii separatiste, Igor Smirnov.
Potrivit unui proiect de lege adoptat saptamana aceasta de Parlamentul de la Chisinau, masinile inmatriculate in regiunea transnistreana nu vor mai putea tranzita Republica Moldova prin punctele vamale si de frontiera cu Ucraina si Romania. De la 1 ianuarie 2009, autovehiculele din regiunea separatista nu vor mai avea voie sa circule nici in Republica Moldova.
Guvernul moldovean si-a motivat decizia prin faptul ca intentioneaza sa puna la punct baza de date a Registrului de Stat al Transportului.
Ministrul Dezvoltarii Informationale din Republica Moldova, Vladimir Malojen, a declarat ca, timp de sase luni, detinatorii vehiculelor cu numere transnistrene de inmatriculare vor putea sa-si reinregistreze automobilele la Chisinau.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEUROPAREREA MEA
Articolul următorGlume