Romanul Bogdan Dumitrescu, acuzat de spionaj si arestat de autoritatile nigeriene a lucrat in Ambasada Romaniei la Abuja in postul de consilier economic, in perioada ianuarie 2001 – iunie 2002, a declarat Corina Vintan.  In prezent, el este rezident in Nigeria si beneficiaza de drept de munca in aceasta tara.
Avocatul firmei angaja-toare a romanului, Clayton LTD, asigura reprezentarea acestuia in proces. In paralel, ambasada ii asigura asistenta consulara. Potrivit Corinei Vintan, data viitoarei sedinte a Tribunalului in procesul lui Bogdan Dumitrescu ar putea fi devansata. Potrivit unui comunicat al MAE Bogdan Dumitrescu a fost retinut luni de autoritatile nigeriene sub acuzatia de detinere, preluare si copiere de documente clasificate, iar dosarul cetateanului roman a fost inaintat Tribunalului Federal din Abuja unde i s-au prezentat acuzatiile mentionate.
Acuzatiile au fost respinse de Dumitrescu, prin urmare Tribunalul a stabilit un nou termen pentru discutarea cazului, respectiv 21 noiembrie.