Claudio Cuello, antrenorul argentinian al campioanei Romaniei la volei masculin, Petrom Ploiesti:

„Munca si unitatea – in dauna circului ieftin si a ambitiilor personale – ne-au condus spre titlu”

Duminica seara, tarziu, s-a incheiat editia 2005-2006 a Diviziei A1 de volei masculin. Dupa o pauza de patru ani, echipa Petrom Ploiesti a redevenit, meritat si onorant, in fruntea sportului jucat la fileu, in tara noastra, depasind o concurenta mai puternica decat oricand.
La jumatatea anului trecut, conducerea Clubului Sportiv Petrom Ploiesti si cea a sectiei de volei au luat taurul de coarne si au purces la un proiect fara egal in voleiul autohton. Roadele acestuia au fost culese, iata, imediat. Urmeaza, acum, drumul in Europa, cu saltul peste alte si alte bariere, fiindca este loc destul pentru premiere absolute, la acest stadiu competitional.
– Vara trecuta, ati inceput ceea ce ati numit un nou proiect in voleiul romanesc, la nivel de cluburi. V-ati asteptat ca, dupa un traseu sinuos, sa si aveti primul mare succes ?
– Logic, am facut o echipa pentru a castiga campionatul si ne asteptam sa fim primii ! Ceea ce nu am prevazut a fost ostilitatea unora impotriva acestui proiect. Singurii care au crezut, pana la capat, in castigarea campionatului au fost echipa si apropiatii acesteia. Adevaratele formatii profesioniste sunt alcatuite, exclusiv, din oameni adevarati, care isi construiesc profilul pe munca si unitate, nu pe circ ieftin si ambitii personale, in detrimentul echipei.
– V-ati simtit sustinut ori nu in demersul dvs de a readuce Petromul in fruntea campionatului ?
– Am simtit, la fel ca si intotdeauna in viata, sprijin din partea unora, invidie, dar si mojicie – din a altora. De ce oare, n-am putut intelege !
– A fost o intrecere foarte echilibrata. Datorita caror atuuri s-au impus, finalmente, Valentin Pereu si ceilalti elevi ai dvs ?
– Atuul unic a fost acela ca voleibalistii de la Petrom sunt cei mai buni din Romania, la momentul actual. Numai astfel am si putut crea cea mai buna echipa din tara. Iar asta se vede in clasamentul final, nu-i asa ?
– Ce sanse are echipa pe care o antrenati sa faca o figura frumoasa, din toamna incolo, si in cupele europene ?
– Avem absolut aceleasi sanse pe care le-am avut si pentru a face o figura frumoasa in campionat. Jucatorii muncesc mult, dau dovada de seriozitate si profesionalism, asa ca nu vor fi necesare multe schimbari, pentru a ne propune si, totodata, a atinge si un tel la nivel continental.
Dragos TRESTIOREANU