Esteban Vigo, pe faras in „Stefan cel Mare”

Desi are contract pana la vara, actualul tehnician al lui Dinamo, spaniolul Esteban Vigo (foto) este – sustin informatii de ultima ora, preluate din anturajul clubului bucurestean – pe cale de a fi dat afara, astazi, de la echipa. In locul lui Vigo, este vizat a fi instalat administratorul-delegat Cornel Dinu, care i-a mai condus pe alb-rosii, de pe banca, in cateva randuri. Solicitati, si ei, pentru a prelua destinele tehnice ale lui Dinamo, Mircea Lucescu (Sahtior Donetk) si Ioan Andone (Omonia Nicosia) au trebuit sa refuze, fiind sub contract cu echipele din Ucraina si, respectiv, Cipru.

Germania, peste toti la Torino

Ieri s-au incheiat Jocurile Olimpice de Iarna de la Torino, competitie dominata de delegatia Germaniei, care a obtinut 29 de medalii (11 de aur, 12 de argint si 6 de bronz). Pe podium, s-au mai clasat Statele Unite ale Americii (25 de medalii: 9 de aur, 9 de argint si 7 de bronz) si Austria (23 de medalii: 9 de aur, 7 de argint si 7 de bronz). Imediat langa podium, a venit Rusia, cu 22 de medalii, dintre care 8 de aur, 6 de argint si 8 de bronz. Tara gazda, Italia, s-a clasat abia a IX-a, cu 11 medalii (5 de aur si 6 de bronz). Ierarhia a fost incheiata de Letonia (locul al XXVI-lea), care si-a adjudecat doar o medalie de bronz. Romania n-a castigat nici o medalie, laudandu-se cu numai doua locuri XIV, la patinaj artistic masculin si la biatlon stafeta feminin !

Succes romanesc in elita handbalului masculin

Ieri dupa-amiaza, in Danemarca, vicecampioana Romaniei la handbal masculin, echipa HCM Constanta, a dispus, cu scorul de 35-31 (17-20), de formatia Skerjn Handball, in prima mansa a sferturilor de finala ale Cupei Cupelor ! Din momentul in care interul originar din Ploiesti, Florin Nicolae, a marcat pentru 32-31, danezii – desi provin dintr-o tara cu handbal masculin mai bun decat cel din Romania – n-au mai inscris nici un gol ! Din pacate, pivotul constantean Silviu Baiceanu s-a accidentat grav in minutul 25 al partidei si a parasit definitiv terenul. Returul va avea loc duminica, 5 martie, la ora 11.00, in Sala „Tomis”, din Constanta.
Grupaj realizat de Dragos TRESTIOREANU