Cu conducerea și membrii fondatori scindați, într-un scandal ”cât casa”, cu acuzații foarte grave, jucătorii petroliști dau dovadă de caracter și obțin o victorie extrem de importantă! Un succes care aduce și mai multă liniște în plan sportiv: 2-0 în meciul cu ­Universitatea Cluj, cu goluri marcate în prelungirile fiecarei reprize, de către Meijers (45+3) și Cioiu (90+3), și elevii lui Nae Constantin urcă, din nou, în zona locurilor de play-off, în totală contradicție cu ”agitația” din birouri, unde se manifestă un conflict total și o luptă mai ceva decât la… război!
„Lupii” au încheiat cu bine o săptămână complicată, în care jucătorii și-au ”permis” chiar să… ”sară” peste un antrenament, făcând grevă, până la urmă echipa adjudecându-și trei puncte de care avea mare nevoie pentru a se menține la o distanță confortabilă de zona „fierbinte” a clasamentului.
Învingând-o pe Universitatea Cluj, pentru a doua oară în acest sezon, formația petrolistă urcă, astfel, la cota 29 și elevii lui Nicolae Constantin pot privi, astfel, cu mult mai multă liniște, către ultima parte a sezonului regular.
Pe „Ilie Oană”, în fața a circa 4000 de spectatori ce au ținut să fie alături, ca de fiecare dată, de favoriții lor, dar care au taxat vehement poziția jumătății ”acuzate” din conducere, petroliștii au avut o prestație sigură, solidă, nelăsând să planeze vreo umbra de dubiu asupra justeții victoriei. MEIJERS (45+3) a lovit la chiar ultima fază a primei reprize, deblocând tabela cu o lovitură de cap expediată din preajma punctului cu var, după un corner bătut excelent, de pe dreapta, de către Budescu, iar CIOIU (90+3), profitând de o mare gafă a lui Ispas, a stabilit scorul final: 2-0.

Urmează, acum, un meci în Cupa României, marți, de la ora 19.00, pe „Ilie Oană”, cu FC U Craiova 1948, iar apoi confruntările cu Rapid București (etapa a 20-a, miercuri, 14 decembrie, ora 19.00, Arena Națională) și, din nou, FC U Craiova 1948 (etapa a 21-a, duminică, 18 decembrie, ora 14.30, „Ilie Oană”), dar, clar, ”meciul” se mută în birouri și actele clubului, unde unele dintre acuzații, de fals și ”delapidare”, duc fotbalul mai aproape de… penal decât de ”spe ctacol”!
Păcat de acești băieți de caracter din teren!

FC Petrolul – Universitatea Cluj 2-0 (1-0)
Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 4.000. Marcatori: Meijers (45+3), Cioiu (90+3).
FC Petrolul: Leitner – Mathaus, Meijers, Huja – Borța, Jair, Seto, Țicu (cpt) – Grozav (88 Dumitriu), Budescu (77 Cioiu), Măzărache. Antrenor: Nicolae Constantin.
Universitatea: Iliev – Vlădoiu, Pițian, Ispas, Briceag – Filip (cpt), Simion (60 Bălan), Bic (46 Purece) – Haită (46 Horșia), Thiam (74 Remacle), Fulop (46 Ely Fernandes). Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaș galben: Remacle (77).
Au arbitrat: Sebastian Colțescu – Adrian Popescu și Marius Badea. Rezervă: Andrei Antonie. Arbitru VAR: Sorin Costreie. Arbitru AVAR: Bogdan Gheorghe.
Observatori: Eduard Dumitrescu (pentru arbitraj) și Octavian Goga (pentru organizare).
Jucătorul meciului: Meijers.

„UNIŢI SALVĂM PETROLUL!“ contra „Păpușarii“
Fapt unic probabil, în istoria Petrolului și probabil și a Ligii I, jucătorii au ieșit, înaintea meciului cu U. Cluj cu un banner adresat unora dintre membrii fondatori și o parte a conducerii, cu mesajul ”Plecați!”.
Asta după ce au apărut acuzații dure cu privire la ce se întâmplă în club, unde, unii dintre conducători sunt acuzați de lucruri grave: manageriat combinat cu… combinații!
”Este inadmisibil să se întâmple așa ceva!

Dorim să tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește situația actuală a clubului nostru. De asemenea, după cum știți, jucătorii s-au alăturat acestui demers, refuzând să participe la ultimul antrenament. Îi susținem și vom protesta alături de ei.
În prim plan îi avem pe Costel Lazăr, Tavi Grigore, Mihai Constantinescu și Ion Cojocaru. Aceștia, în lipsa unor semnături reale ale consiliului director, și-au acordat o mărire de salariu, suma ajungând la aproximativ 20.000 euro. Cu toate acestea, clubul nu are suficienţi bani să plătească jucătorii.
“Maestrul păpușar” Costel Lazăr a încercat din răsputeri să învinovățească anumite persoane pentru ceea ce se întâmplă, însă fără succes. Interdicțiile nu au de a face cu o conducere defectă! De asemenea, acest individ și-a oferit, din nou, in lipsa semnăturilor consiliului director, o primă de 25.000 euro.
Aproximativ 600 de abonamente au fost vândute, iar banii au rămas în buzunarul celor precizați mai sus. Totodată, la meciurile echipei sunt bilete „blocate” la tribuna 0 și vândute doar pentru unele interese personale. În vestiar, jucătorii sunt întotdeauna păcăliți în ceea ce privește partea financiară, niciodată nu se respectă promisiunile făcute.
În atenția celor care vor să își promoveze afacerea pe stadion: Nu veți reuși fără plata unor anumite comisioane. Un punct foarte important ar fi acela ca sponsorii „MRS” și „La Cocoș” nu mai doresc să investească bani la Petrolul nostru, cât timp trio-ul Lazăr-Grigore-Constantinescu ocupă o funcție în cadrul clubului. Acestea fiind spuse situația nu este deloc roz.
Datoriile sunt foarte mari, după cum știți. Dorim să tragem un semnal de alarmă și cei corupți, care fură de la Petrolul, să plece!
Domnilor lipsiți de caracter, îl influențați și pe domnul Mircea Dridea care nu vrea să fie părtaș la aceste lucruri mizere pe care voi le faceți. Nu mai profitați de bunătatea lui!
Sperăm ca aceste informații să ajungă la fiecare suporter al echipei noastre. Nu vrem să intrăm în faliment, echipa a ajuns în Liga 1 după foarte multe sacrificii, nu stricați peste noapte ceea ce întreaga comunitate de petroliști s-a chinuit să construiască!” – a fost mesajul fanilor.
”Bomba” a apărut după meci, când, deși anunțase că a ajuns la o înțelegere cu cei din club pentru rezilierea contractului, președintele Costel Lazăr a spus apoi că nu a plecat de la Petrolul. Acesta a ”sucit-o ca la Ploiești” și a anunțat că le-a transmis membrilor Adunării Generale că, dacă el este motivul pentru care presupuși oameni de afaceri dornici să investească în club nu vin cu sponsorizările, va pleca.
”Nu sunt fostul președinte, sunt actualul președinte. Eu nu mi-am prezentat demisia. Am avut o ședință AGA în care am anunțat membrii că dacă eu sunt o problemă, renunț. Aștept să vină cei cu bani, că așa se vehicula, ‘domnule, avem 500, avem 600, dar vrem pe altcineva” – a spus Lazăr, care dorește, mai întâi … concediu de odihnă!
Foto: Cristi Stavri și Gică Flușter