V. Stoica

”Bine că vă arde de glume!”, ”Dumitrescule, ești bun doar de miștouri!”, ”Vrem apă caldă!”, ”Du-te la Călărași, Dumitrescule” sunt doar câteva dintre comentariile făcute de ploieșteni în timpul transmisiunii în direct a ședinței consilierilor județeni în care s-a aprobat trecerea bunurilor necesare asigurării serviciului de producere, transport şi distribuție energie termică și apă caldă, din domeniul public al Județului Prahova în domeniul public al Municipiului Ploiești. O ședință pe repede-nainte până la discutarea celui mai important subiect de pe ordinea de zi: transferul SACET, cu toate clădirile și instalațiile – anexă, inclusiv conductele de termoficare de la centrală până la punctele termice din municipiul Ploiești, precum și terenurile aferente, bunuri aflate pe o listă care se întinde pe zeci de pagini – anexe ale hotărârii de Consiliu Județean – care vor trebui predate către Municipiul Ploiești. O muncă imensă, având în vedere că acest transfer nu înseamnă doar o simplă hotărâre, un simplu document, ci implică predarea-primirea (dacă va fi făcută ca la carte) tuturor componentelor SACET existente în patrimoniul Consiliului Județean Prahova de către comisii special constituite în acest sens.
Deși atât acest subiect, al transferului CET, cât și cel al lichidării Asociației de Dezvoltare Intercomunitare (ADI) Termo Prahova, meritau atenția și seriozitatea cuvenite și așteptate de ploieștenii care stau de două luni fără apă caldă, șeful CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a ținut să facă diverse aprecieri ironice la intervenția fostului primar al Ploieștiului, actual consilier județean, Emil Calotă. Acesta din urmă i-a atras atenția șefului CJ să nu mai discute despre aceste subiecte extrem de importante pentru cetățenii Ploieștiului într-o manieră ironică, fostul primar reafirmând că SACET putea fi pornit și fără să se piardă timp cu transferul către municipiul Ploiești, dat fiind că procesul de repornire a tuturor instalațiilor este unul de durată. ”Se pare că aveți o mare problemă. Ori eu nu vorbesc limba română, ori dumneavoastră înțelegeți altceva din ce spun eu!”, i-a reproșat Calotă lui Dumitrescu.
La ședință a fost prezent și primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, venit la Consiliul Județean cu membrii comisiei Primăriei Ploiești ”să ia CET-ul”.