Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece, Guvernul va asigura plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie şi nu se justifică eventuale „iniţiative izolate” luate la nivel local de reducere a temperaturii în unităţile de învăţământ.
„Vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece. Am convocat astăzi, la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece. Guvernul asigură plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie”, a scris Cîmpeanu, ieri, pe Facebook, citat de Agerpres.
„Toate inspectoratele şcolare judeţene vor lua legătura cu autorităţile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educaţie. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile”, a mai susţinut ministrul. Sorin Cîmpeanu a amintit că proiectul Legii educaţiei „România Educată” prevede creşterea de patru ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia.
„Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse şcolare şi de extin­derea programului Masa Caldă, asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a ­Guvernului României”, a precizat reprezentantul Ministerului Educaţiei.