George Marin

Activ Prahova nu a avut mari probleme în a se impune în partida de sâmbătă, în ciuda startului de partidă dezlânat, care l-a făcut pe antrenorul ploieștean să ceară timp de odihnă în minutul 1:50! Chiar și așa, la 1-0, au fost ratate atacuri de o parte și de alta. Mai rău a fost de fetele noastre, care au luat la țintă portarul advers. Nu-i vorbă, că nici brașovencele nu au fost mai breze, și antrenorul lor a cerut minutul de pauză la 4:58. S-a mai marcat abia în minutul 6, pentru 1-1!
Ușor, ușor, lucrurile și-au intrat pe făgașul dorit de echipa noastră. Cu o apărare fermă în zona centrală, dar care a avut și ceva scăpări spre finalul primului mitan, cu un portar în foarte bună formă – am numit-o pe Voicilă – Activ a primit puține goluri. Este adevărat că și barele au fost de partea portarului în câteva situații. Iar atacul a perforat din toate pozițiile, cu pătrunderi până la semicerc, cu combinații pentru angajarea pivotului sau a extremelor, în special pe partea dreaptă, acolo unde au excelat Dumitru și Mirea. Au mers bine și contraatacurile, dar nu toate! Din păcate, au cam lipsit aruncările de la distanță!
La reluare, din minutul 40, au început să intre pe teren și celelalte jucătoare înscrise pe foaia oficială, în acel moment tabela arătând o diferență de 13 goluri în favoarea fetelor noastre. Diferența s-a mărit, chiar și cu aceste schimbări, în ciuda faptului că, în atac, partea stângă a avut o eficiență foarte redusă, iar apărarea a cedat mai des și pe centru și în extreme. Despre oaspete nu putem spune prea mare lucru. Doar că au greșit foarte mult în mânuirea balonului, peste faptul că au prezentat un joc destul de lent și, de cele mai multe ori, previzibil. Le-a mai ajutat singurul portar înscris pe foaie, Larisa Török, care a avut 11 intervenții salvatoare, între care și la o aruncare de la 7 metri. A mai atras atenția Denisa Paraschivescu (nr. 10).

Activ Prahova Ploiești – Kids Tâmpa Brașov 37-21 (18-10)
Activ: Bianca Voicilă, 16 intervenții reușite, Mihaela Rădoi 3 (1 din „7 metri”), Federica Cernat 3 – Daria Comendant 9 goluri (2 din „7 metri”), Andreea Zafiris 6, Melania Dumitru 6, Ioana Mirea 4, Anelise Georgescu 3 (2), Alexandra Lazăr 3, Evelina Dumitrescu 3, Karyna Ruse 1, Andreea Precupețu 1 (1), Bianca Rădulescu 1, Teodora Stoica, Bianca Stanciu, Alexandra Ciocan. Antrenori: Robert Comendant, Corneliu Misăilă.

Alte rezultate ale echipelor prahovene:
J1M: CS Medgidia – CSO Mizil 45-31; CSȘ Călărași – CSM Ploiești s-a ­jucat aseară, după închiderea ediţiei; Tonus București – CS Brazi 28-51.
J1F: CSȘ Galaţi – Activ Prahova Ploiești 29-45.
J2M: LPS Brăila – Tricolorul Breaza 35-28; CSȘ Medgidia – CSM Ploiești 25-25.
J2F: CSM Ploiești – CSȘ Ploiești 60-22.
J3M: CSM București – Academia ­Junior Ploiești 41-24; CSU Pitești – CS Brazi 20-32;
CSO Mizil – CSM Ploiești 10-39; CS Odorheiul Secuiesc – Tricolorul Breaza 34-23.
J3F: Victoria Olteni – CS Brazi 3-31; CSO Mizil – CS Câmpina 11-28,
Academia Junior Ploiești – Tricolorul Breaza 40-18;
CSM Ploiești – Activ Prahova Ploiești 35-14.