Potrivit unui comunicat de presă al Regiei Naționale a Pădu­rilor (RNP), instituţia a înfiinţat, la nivel naţional, prin intermediul ocoalelor silvice, 1.033 de depozite pentru masa lemnoasă recoltată din pădurile administrate, pentru a facilita vânzarea lemnului fasonat către populație și pentru industria prelucrătoare.
Dintre acestea, 284 sunt permanente și 749 temporare.
În acest context, RNP- Romsilva mai precizează: «În primele cinci luni ale acestui an, au fost vânduți direct către populație, ca lemn pentru foc, 689.243 metri cubi de lemn, cu 253.800 metri cubi mai mult decât în perioada similară a anului trecut. (…)
Anual, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva pune pe piață circa 9,5 milioane de metri cubi, iar ponderea lemnului fasonat va crește în acest an pentru ca, de la începutul anului viitor, 50% din volumul total de masă lemnoasă pusă pe piață din pădurile proprietatea publică a statului să fie lemn fasonat, exploatat prin forțe proprii sau prin contracte de prestări servicii cu firme atestate».
Despre numărul de depozite aflate pe raza de competen­ţă a Direcţiei Silvice Prahova, precum şi alte detalii – într-un număr viitor al ziarului.