Deputatul social-democrat de Prahova Bogdan Toader a anunțat că toți cei ce au fost amendați, în perioada stării de alertă, pentru că nu au completat la intrarea în România formularul digital care a dat bătăi de cap multor români, pot sta liniștiți, pentru că toate amenzile sunt anulate oficial, prin lege!
„Toate amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) sunt anulate oficial prin lege. Alături de colegii social-democrați deputați, am votat o lege cerută de toţi românii care au luptat pentru a-şi face dreptate în această situaţie, provocată de o măsură ce a fost greşit aplicată de autorităţi. Cei care au plătit deja amenda pentru necompletarea formularului de intrare în țară vor putea primi banii înapoi, la cerere. Cererea va trebui depusă în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului prin care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va stabili, după ce măsura se va aplica, procedura de restituire.
Le mulțumesc tuturor parlamentarilor din Senat și Camera Deputaților care au votat acest proiect de lege, îndreptând prin acest fapt o altă lege care a nedreptățit mulți români», este anunțul făcut de parlamentarul de Prahova.