ipp

N.Dumitrescu

Printre investițiile pe care autoritățile locale din Filipeștii de Pădure au ținut să se pună accent, anul acesta, se numără și cele din domeniul educației. Astfel, la propunerea primarului Ciprian Morărescu, în ședința legislativului local din această lună, a fost supus dezbaterii și votului în plen și proiectul rectificării bugetului local al comunei Filipeștii de Pădure pentru anul 2022.
Proiectul a fost aprobat, iar necesitatea inițierii acestuia a plecat de la o serie de modificări, la partea de cheltuieli, ce au vizat și relizarea unor lucrări la singurul liceu din localitate. Mai exact, este vorba despre lucrări de reabilitare la Corpul A al Liceului Teoretic din Filipeștii de Pădure, ce vor consta în refacerea camerei tehnice, a instalației termice și a coșului de fum, precum și de reparații și montaj covor și tapet PVC. Decizia menționată vine cum nu se poate mai bine și demonstrează necesitatea alocării de fonduri pentru reparațiile necesare și la instituțiile de învățământ, având în vedere faptul că dintre cei șapte candidați din Prahova, absolvenți ai clasei a VIII-a, care au susținut examenele la Evaluarea Națională și au obținut media maximă, 10, unul dintre aceștia – Daniel Zotescu – este elev al Liceului Teoretic din Filipeștii de Pădure.
Astfel, odată cu acest rezultat de excepție, se poate spune că Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure face dovada îndeplinirii misiunii sale, așa cum este ea făcută cunoscută atât elevilor, cât și părinților, la fiecare început de an. De altfel, această misiune este înscrisă și pe site-ul oficial al instituției de învățământ, pe care o redăm în integralitate: ”În Filipeştii de Pădure, ca în toate localităţile rurale, unii cred că şcolile bune sunt numai în oraşele mari, unii se mulţumesc cu puţin, unii nu-şi pot permite cheltuieli pentru studii, dar sunt şi oameni care cred că tot ce se poate în altă parte se poate face la fel de bine şi aici. Dascălii şi părinţii se văd zilnic, se cunosc, şi asta sporeşte siguranţa tuturor. Elevii cei mai buni pleacă la marile colegii din oraşe pentru a intra în competiţie cu cei mai buni şi reuşesc. Ceilalţi au nevoie de o altă şansă pentru a reuşi, iar pentru ca această şansă să fie reală şi pentru a le da încredere, avem datoria să le asigurăm toate condiţiile astfel încât fiecare zi petrecută la şcoală să fie un pas înainte. În deplin acord cu comunitatea locală, liceul nostru îşi propune să transpună în fapte aceste idealuri şi aşteptări. Aşadar, misiunea şcolii noastre înseamnă: să ofere condiţii de instruire şi educaţie care să dea şanse egale de reuşită copiilor noştri; să acorde elevilor posibilitatea de a-şi valorifica aptitudinile la fiecare disciplină, în sport, artă, muzică, tehnică de calcul; să permită promovarea examenelor naţionale şi accesul cu uşurinţă în învăţământul superior; să creeze un climat de siguranţă şi încredere; să favorizeze exprimarea liberă, comunicarea, lucrul în echipă; să promoveze valorile autentice, spiritul de competiţie, încrederea în forţele proprii”.